4H Aust-Agder, Barnas Matfestival, 14 sept 2014

Del/bokmerk

Den 14. september, under Gøy på landet, vil vi arrangere Barnas matfestival.
Barnas matfestival er matkurs for barn og unge (8-18 år), vi legger det i kategorier som kjøtt, grønnsaker, meieriprodukter, korn/bakevarer og mat fra naturen.

Kursene blir en reise fra råvare til ferdig produkt, f. eks. skal kjøttet parteres før det evt. marineres og stekes. Dette er for å gi kursdeltagerne kunnskap om hvor maten kommer i fra.

Maten som blir laget vil bli servert til publikum, som smaksprøver.


Vi åpner nå for påmelding via medlemsregistret, for 4Here, fra 1. september vil det bli åpent for ikke-4Here å melde seg på. 

Kursene er gratis for 4Here som gjør en dugnadsinnsats på GPL. 
for de andre koster den 
kr 150 eller en inngangsbillett på GPL 

Kursene: 

  • Kjøttkurs: vi parterer, forbereder og tilbereder mat av lammekjøtt på bål. Kursholder er Anne Christine Douglas Wigand, som jobber hos Harald slakter.
  • Grønnsakskurs: vi lærer om hvor grønnsakene kommer ifra, og hvordan bruke dem på bål. Kursholder er Linn Eli Mosby.
  • Kornkurs: vi lærer om hvordan korn blir mel, og hvordan mel blir brød, påbål. Kursholder er Stian Amundsen, som driver bakeriet Panerustico.
  • Meieriproduktkurs: vi lager meieriprodukter av melk som råvare. F. eks. smør.
  • Mat fra naturen-kurs: vi ser hva naturen har å tilby, og lager noe mat utifra dette. Kursholder er Wenche Moi fra 4H Vest-Agder.

 

Arrangør: 4H AUST-AGDER • Sted:
Start dato: 14.09.14 • Påmeldingsfrist: 15.08.14 • Pris: -

Arrangement i 4H:

OKTOBER
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031