Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Om 4H // Internasjonalt // 4H Gambia

4H Gambia

Norge samarbeider med 4H Gambia om organisasjonsutvikling både i nord og sør. Arbeidet er finansiert med midler fra 4H Norges Solidaritetsfond.

Samarbeidet mellom 4H Gambia og 4H Norge startet i 1987. Med midler fra TV-aksjonen i 1985 sendte 4H Norge to norske 4H-ere til Gambia for å arbeide på en landbruksskole. 4H Norge inn i driften av et undersvisningssenter og etablerte et utvekslingsprogram for 4H-instruktører. Etter hvert vokste det fram en 4H-organisasjon i Gambia som i dag har 60 4H-klubber og ca 2000 medlemmer. Klubbene har ulike 4H-prosjekt som: sauehold, grønnsaksdyrking, landsbybutikk, batikk (stoffarging) og jordnøttproduksjon.

Prosjektene blir drevet av hele klubben, ikke av enkeltmedlemmer slik som i Norge. Utenom 4H-prosjektene driver klubbene organisasjonsarbeid og dugnadsarbeid i landsbyen.Learning by doing - 4H-arbeid i Gambia

I Gambia, som i Norge, er 4H-mottoet: " Å lære ved å gjøre". Målsettinga for 4H-arbeidet er å gi kunnskap om organisasjonsarbeid og praktisk arbeid innen ulike felt til ungdom på landsbygda i Gambia. Ved å lære nye ting og samtidig tjene penger på det, gir man ungdom ny kunnskap på en helt unik måte.

 


Norske 4H-ere på studiebesøk hos 4H Gambia.