Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
4H vil styrke sine fylkesstyrer!

Deltakere i prosjektet Oppstyr 2018

4H vil styrke sine fylkesstyrer!

4H innfører egen fylkesstyreopplæring, og 26.-28. april inviteres alle fylkesstyrene rundt i landet til felles opplæringshelg og landsstyremøte på Gardemoen.

I fjor vinter gikk fylkesstyrene på Vestlandet sammen om å starte prosjektet Oppstyr. De ønsket å utvikle en opplæringsmodell tilpasset fylkesstyrene. Med seg på laget fikk de barne- og ungdomsrådet UngVest og 4H Norge sentralt. Med støtte fra LNU -aktivitetsstøtte, ble pilotprosjektet gjennomført med styrene i de fire fylka som testpersoner og ressursgruppe. I prosjektgruppa var Åge Avedal (regionleder i 4H Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal), Marte Gustad Iversen (rådgiver organisasjon og opplæring), Thomas Kristiansen (UngVest) og Synnøve Jørgensen (regionleder i 4H Rogaland og Hordaland). Allerede i år blir opplæringsmodellen innført i resten av landet. Sentralstyret har gjort vedtak, og stiller selv opp som lærere på den nasjonale delen av «Fylkesstyreopplæringen i 4H», som skal utvikle Oppstyr videre. 

-Nå er det tid for årsmøte i fylkene, og jeg håper at alle nye ledere nå tar en kikk i opplæringsplanen før første styremøte. Det er viktig å sette av god tid til å bli kjent med hverandre, arbeidsmetoder, forventninger og verktøy. I opplæringsplanen finnes planer for hvordan en kan gjøre dette, sier Synnøve Jørgensen.

Selv om det meste av opplæringen foregår i fylkene og gjennom fylkessamarbeid, er den landsdekkende samlingen svært viktig.
-Vi ønsker å skape nettverk mellom styrene og mellom tillitsvalgte med samme rolle, sier Synnøve. Det faglige ansvaret for kurshelga ligger hos sentralstyret, mens Synnøve holder styre på det praktiske.

Hvert fylkesstyre kan melde på 5 personer, og bare betale en egenandel pr person på kr 1000. Har styret ønske om å sende flere, må utgifter til reise og opphold dekkes av fylket.

Påmeldingsfristen er 4. april. Les mer om 26.-28. april her. 
(påmeldingen er nå stengt, men kontakt synnove.jorgensen@4h.no om du har spørsmål) 

Her kan du laste ned OPPLÆRINGSPLANEN