Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
4H-ere over hele landet sover ute

4H-ere over hele landet sover ute

Under mottoet Under åpen himmel skal 4H-ere over hele landet sove ute i anledning 4H-dagen, 4. mai. I Oslo og Akershus skal 4H-erne sove ute på Bygdøy kongsgård.

- Målet er å sette uoffisiell norgesrekord i å sove ute. 4H-erne skal ha det morsomt og sosialt ute i naturen. Hver enkelt 4H-klubb bestemmer selv hvor de skal sove og hvilke aktiviteter de skal ha. Det kan være fra det helt enkle med sovepose under et epletre i hagen, til det mer avanserte med å bygge en gapahuk i skogen, sier prosjektleder Hege Henriksen Kvande.

Medlemmene i Marihønene 4H skal sove på Bygdøy kongsgård. - Medlemmene gleder seg veldig til å sove en natt under åpen himmel. Det er sosialt og spennende. Og spesielt morsomt er det å skulle få sove på Kongens gård, sier klubbrådgiver Inge Lehmann.

Hva skjer?
- Jeg gleder meg til å sove på kongsgården, og jeg er veldig spent på hvordan det ser ut der.  Vi skal grille og ha forskjellige aktiviteter. Hvis det er fint vær skal jeg se på stjernene og sove utenfor teltet, forteller Aurora Kvande (10 år) fra Selja 4H ivrig. Alle klubbene som deltar er med i trekningen av friluftsutstyr til en verdi av kr 5000. Aurora Kvande håper selvsagt at hennes klubb vinner.

Hva er 4H:
4H Norge er en landsomfattende, ideell barne- og ungdomsorganisasjon som er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig. Formålet er å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.
4H-motto: Å lære ved å gjøre.
4H-løftet: Vi lover å arbeide mot det mål å bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse.

Hvor: Bygdøy Kongsgård
Når: Fredag 4. mai kl. 17 - Lørdag 5. mai kl. 13.
Hva: 4H-dagen: Under åpen himmel
Program Bygdøy Kongsgård: https://www.4h.no/akershusogoslo/under-pen-himmel.aspx

Kontaktpersoner:
Generalsekretær 4H Norge, Trond Enger, tlf. 908 51 055
Prosjektleder Hege Henriksen Kvande, tlf. 975 84 743
Informasjonsansvarlig 4H Norge, tlf. 415 62 264