Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Fortsatt mulighet for høstkurs i Sveits

Fortsatt mulighet for høstkurs i Sveits

Ledige plasser på høstkurs i Sveits! Bli med på Speak, Act, React 28/9 – 5/10

Høstkurs er et årlig arrangement i regi av Rural Youth Europe – RYE – og samler ungdommer fra hele Europa. RYE ønsker flere deltakere og har derfor utvidet fristen.

Kurset setter fokus på valg, stemmerettigheter og demokratiske beslutningsprosesser i ulike land. Dette er kjempeaktuelt i disse valgtider der debattene har vært mange, der det har vært ufullstendige valgomater og der det som et «eksperiment» har vært gjort forsøk på å påvirke utfall av et skolevalg. I løpet av uka får du kunnskap om demokratiske verktøy og om hvordan demokratiske systemer fungerer i andre europeiske land – OG du får nye venner og nye opplevelser!

Du må være aktiv i 4H, mellom 18 og 30 år, med reelle engelskkunnskaper (hele uka foregår på engelsk) og selvfølgelig interesse for temaet. Deltakeravgift (250 euro) og reisekostnader ordnes og dekkes av den enkelte deltaker. Du må vite at du har mulighet til å delta hele uka (fri fra jobb/studier) før du sender nominasjonen 

Meld din interesse til 4H Norge ved å sende en e-post til siv.halvorsen@4h.no asap (innen onsdag fk 11/9) (skriv kort om deg selv og hvorfor du ønsker å delta)

Høstkurset i Svetis gir deg kompetanse!

I år samarbeider RYE med Schweizerische Landjugendvereinigung for å arrangere høstkurset. Arrangementet varer fra 28.september til 5. oktober og holdes i Villa Jugend, Aarburg – midt mellom byene Zürich, Basel og Bern.

Programmet består av interaktive workshops, erfaringsutveksling og undervisning. I tillegg er det rom for sosialt samvær og aktiviteter. Alt foregår på engelsk, så du må kunne kommunisere godt nok på dette språket.

RYE AS 2019 Invitasjon

Greit å vite:

Du kunne delta på hele arrangementet

  • Du må nominere deg til 4H Norge innen utvidet frist onsdag 11.september
  • Du som blir plukket ut, må da søke RYE direkte på den oppgitt lenken (finnes i invitasjonen)
  • et er RYE som setter sammen den endelige gruppa basert på søknadene og med hensyn til kjønn, geografiske regioner, ulike typer erfaringer, kulturbakgrunn og organisasjoner. Valget vil bli gitt til to deltakere per medlemsorganisasjon.
  • RYE vil informere alle søkerne om godkjenning snart etter fristen.
  • Du ordner reise og påmelding selv, og dekker selv utgifter i forbindelse med reise og deltakeravgift (deltakeravgift er 250 euro)
  • Når du har fått beskjed fra RYE at du har fått plass, er du ansvarlig for å bestille reisa til Aarburg.
  • Før du bestiller må du ta kontakt med vertsorganisasjonens Andreas Gschwend (andreas.gschwend@landjugend.ch)  for å få godkjent reiseplanene dine
  •  Arrangørene anbefaler at du lander på en av to flyplasser i god tid før klokka 16.15. Du kan fly til Zürich International Airport, ZRH. Siste tog videre fra Zürich Flughafen 16:48 ankommer Aarburg-Oftringen 17:58. Du kan også velge å fly til Basel International Airport, BSL Siste tog fra Basel EuroAirport 16:52 -med ankomst Aarburg-Oftringen 17:58
  • Avreisedagen tar du tog til flyplassen. Flyet ditt hjem må gå etter kl 8.00 for å få til dette. Obs: oktober er ferietid i Sveits, så du må beregne god tid for å komme deg gjennom sikkerhetskontrollen.
  • Du må forberede deg til kurset ved å se nærmere på det demokratiske systemet i Norge. Dette fordi du må ha den nødvendige kunnskapen om valget for å dele kunnskapen din med de andre.

I løpet av uka m du fylle ut et skjema (International activity 2019) og sende dette i retur til 4H