Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Guardians of Equality

Junior Event 2016

Guardians of Equality

Er du en aktiv 4H-er mellom 15 og 17 år og med interesse for inkludering og likestilling? Nå har du mulighet til å lære mer – på Junior Event i finske Lappland sammen med andre ungdommer i Europa!

Når: 2. – 8. Juli

Hvor: Inari i Lappland. (Vasatokka kurssenter, innkvartering i 2-6 mannsrom)

Tema: Inkludering og like muligheter for alle, uansett kjønn (men også andre områder deltakerne synes er viktige)

Dette er ei uke med praktiske øvelser og mye sosialt. Her kan du få nye venner, utvidet horisonten og lære mer samtidig som du har det moro!

Hvem er dette for?
Deg som er en aktiv 4H-ere mellom 15 og 17 år og med interessere i tematikken likestilling og inkludering. 4H Norge kan sende to representanter. Det medfølger ingen reiseleder, så du må være trygg på å reise alene, bytte fly, finne fram og se på det som spennende å være borte hjemmefra ei uke.

Må jeg snakke engelsk flytende? Neida, «arbeidsspråket» på kurset er engelsk og skandinavisk. Programmet har mange praktiske oppgaver og dersom det trengs, kan det oversettes internt i gruppene underveis. Så om du ikke snakker engelsk flytende, men bare litt: vær modig, hiv deg rundt og søk!

Koster det noe? Egenandelen er rundt 3000 norske kroner. Dette dekker deltakeravgift og billigste reisemåte t/r. (Du og dine foreldre/foresatte ordner og legger ut for reisa t/r. Summen refunderes fra 4H sentralt når du har kommet tilbake fra kurset).

Reise: Det kan virke langt til Inari i Lappland, men det går fly! Derfor vil du bli satt i kontakt med hovedkontoret til RYE innen du booker billetter. Nærmeste flyplass er Ivalo, og derfra kan du bli plukket opp.

Hvordan søker jeg? Du skriver en søknad (gjerne på engelsk) der du forteller om deg selv, hvorfor du ønsker å delta på dette kurset, hva du håper å få ut av det og hvordan du vil bruke kunnskapen du får i f.eks egen klubb/fylke. Søknaden sender du på mail til siv.halvorsen@4h.no  innen 12. april (merk emnelinja Søknad Jr Event). Du vil få svar på søknaden din kort tid etterpå. Når du har takket ja, må du fylle inn en deltakerblankett. Merk deg at det er bindende påmelding.

Arrangøren: Kurset er organisert av Saga Finland (SaFi) og NSU (nordisk samorganisasjon for ungdomsarbeid) i samarbeid med RYE (rural youth Europe). 4H Norge er medlem av RYE og derfor har du nå mulighet til å bli med på dette arrangementet!

Du kan lese mer om Junior Event og se hele invitasjonen RYE sin hjemmeside