Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Hvilket prosjekt skal du velge?

Hvilket prosjekt skal du velge?

Det er tid for å velge prosjekt. Noen har allerede valgt, andre må velge prosjekt ganske snart. Det er mye å velge mellom. Kanskje har du lyst til å gjennomføre et fellesprosjekt med én eller flere 4H-ere, eller kanskje klubben din skal ha et klubbprosjekt i år? Vi gir deg noen tips til hvilke prosjekter du kan velge.

4H har mange ferdige prosjekthefter som tar for seg ulike tema. Snakk med klubbrådgivere og foresatte om hva du kan gjøre og hva du har lyst til. Er det mulig å få det til slik du tenker det? Lag en god plan, det er viktig for å få til et bra prosjekt. Se her for flere tips om prosjektarbeid.

Gjør klubben din synlig:

Vil du være med å gjøre 4H synlig? Vil du vise hva vi gjør i 4H og hvilke aktiviteter du og klubben din har? Liker du i tillegg å skrive, ta bilder eller lage videoer? Vil du lære hvordan du kan kommunisere tydelig og nyttig om og for klubben din? Da er dette prosjektheftet noe for deg!

Velger du 4H-prosjektet Gjør klubben din synlig kan du være kommunikasjonsansvarlig for 4H-klubben din eller for et større 4H-arrangement, for eksempel en aspirantleir eller fylkesleir. Gjør klubben din synlig er et allsidig prosjekt det er fint å være flere om.

Velger du dette prosjektet vil det gi økt oppmerksomhet om 4H, og det trenger vi!

 

Ungskogpleie:

Riktig pleie av skogen er viktig for at den skal bli et godt livsgrunnlag for dyr og planter.Her lærer du å bruke motorryddesag på en sikker og effektiv måte. Ønsker du en jobb hvor du skal bruke motorryddesag, kreves Dokumentert opplæring. I dette prosjektet er et av alternativene Dokumentert sikkerhetsopplæring. NB: Alle som gjennomfører prosjektet må være fylt 15 år innen arbeidet starter.

 

Vindu mot verden:

Det er mer og mer viktig å lære, og forstå mer, mer om andre /hverandres kulturer. Dette prosjektet er 

for deg som ønsker å lære mer om andre kulturer for å forstå hvorfor andre tenker og handler som de gjør. Du vil også bli bedre kjent med deg sjøl og din egen kultur, og få praktiske erfaringer. Du kan ta utgangspunkt i ditt flerkulturelle nabolag, være vertsfamilie, reise ut sjøl, eller lage ditt eget opplegg. Egner seg også godt som klubbprosjekt.

Kult landskap:

Kult landskap er et genialt prosjekt. Her lærer du mye om å ta vare på naturen og kulturlandskapet. Kulturlandskapet må tas i bruk for at det ikke skal forsvinne. Du får ideer om hva du kan gjøre for landskapet rundt deg. Prosjektet passer ypperlig som klubbprosjekt.

 

Natur og planter:

Gjennom turer i naturen, arbeid med herbarium, registreringer og matlaging lærer du mye om planter. Her er det vidt spenn i tema fra naturvern, plante- og naturkjennskap til overtro og mat og te fra viltvoksende planter.