Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge
Del/bokmerk

April: Vårtegn

Våren markerer slutten på vinteren og starten på sommeren. For mange er våren den fineste årstiden, full av forventninger om tiden som skal komme (1).

Noe av det mest vårlige som finnes er vårtegn i naturen. Tidlige vårtegn er hestehov i grøftekantene, krokus i bedene og blåveis i skogene. Vinterfuglene begynner å synge, trekkfuglene kommer hjem og tiuren spiller og danser (2). Men vårtegn kan også være sykkelrengjøring, tøysko og årets første softis. Denne måneden lar vi oss inspirere av solstråler, snøsmelting, småsko, syngende fugler og spirende blomster.

Vi vil gjerne se hvilke vårtegn som finnes der du er og som gir deg den deilige vårfølelsen, og inviterer derfor til fotokonkurranse der du kan sende inn bilder av ”ditt” vårtegn. Bildene vil bli publisert i 4H sine trykte og digitale medier. Vi trekker ut fem heldige vinnere som får matboks og termos til turbruk. Bildet sendes på mail til marte.gustad.iversen@4h.no. Husk at bildet må ha god kvalitet og høy oppløsning (min 1 MB) for at vi skal kunne trykke det.

For å få tips til hvordan vi kan ta gode bilder har vi intervjuet naturfotograf Bård Løken som er månedens profil i april.