Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Vervekampanje nr. 3 i 2019

Vervekampanje nr. 3 i 2019

Årets tredje vervekampanje er i gang! Les om nyheter som velkomstpakke og Vipps-betaling ved innmelding. Last ned tips og sett i gang vervingen!

 

 

Status, medlemstall og mål

4H har hatt medlemsnedgang de siste ti årene. Gjennomsnittlig har vi mistet ca. 450 medlemmer hvert av disse årene. Denne utviklingen skal vi klare å snu sammen! De neste årene må vi ha et sterkt fokus på at flere barn og unge skal få gode opplevelser, lære nye ting og få varige vennskap i 4H. For å klare det må vi alle – store og små i alle kriker og kroker av organisasjonen – være flinke til å vise frem 4H og huske å spørre alle vi møter om dem vil være med oss i 4H! 

1. november er det 11 088 medlemmer i 4H. I fjor var det 12 529 medlemmer. I år er målet 12 530 – altså ett medlem mer enn i fjor. For å nå det må vi verve 1 442 medlemmer innen nyttår. Om vi alle bidrar ale sammen – så klarer vi det!

Fint om klubben bestemmer seg for hvor mange nye medlemmer klubben skal ha som mål å verve i november og desember, og hvordan klubben skal verve. 

 

Hvorfor skal vi verve?

Det er å verve nye medlemmer er viktig og det er gøy! Ikke minst bidrar det til at enda flere barn og unge får en meningsfull fritid gjennom 4H!

 1. Vi verver først og fremst for at flest mulig barn og unge skal få mulighet til å få opplevelser, ny kunnskap og livslange vennskap gjennom 4H.
 2. I tillegg verver vi fordi en stor organisasjon har større gjennomslagskraft enn en liten.
 3. Flere medlemmer gir flere penger, og flere penger gir flere muligheter.
 4. Klubben trenger medlemmer i alle aldre – både fordi det er fint å være sammen med barn og unge i alle aldre, men også fordi det er viktig å tenke fremover og sørge for at man har medlemmer i klubben når de eldste går over til å bli alumn.
 5. Ikke minst verver vi også fordi det rett og slett er gøy å være mange!

 

 

Meld inn nye medlemmer via Vipps *NYHET!*

Fra og med 1. november kan nye medlemmer melde seg inn via Vipps og betale medlemskontingenten med en gang.

Vi håper dette gjør det lettere å verve hvor som helst og når som helst – f.eks. på stands, når man tilfeldigvis treffer potensielle medlemmer på butikken osv. Det er selvsagt fortsatt mulig å melde inn nye medlemmer på 4h.no/bli-med.

 • Slik gjør man: De nye medlemmene går inn på Vipps (app på mobilen), trykker «kjøp og betal» og skriver inn enten 4H Norge eller 4444 i søkefeltet.  De velger ønsket medlemskapstype og fylke, fyller inn kontaktinformasjon og betaler. PS: Fint om ønsket klubb skrives i meldingsfeltet.
 • Høstmedlemskap:Husk at om man kjøper medlemskap nå, så gjelder medlemskontingenten for både resten av dette året og hele neste år.
 • Gjelder ikke eksisterende medlemmer: Betaling av medlemskontingent via Vipps gjelder foreløpig kun for nye medlemmer. De som allerede er medlem, må betale via faktura som tidligere. Kontingentfaktura kommer i mars.

 

Velkomstpakke til kløvermedlemmer *NYHET!*

I november og desember er det ekstra gøy å verve kløvermedlemmer (4-9 år). I denne perioden får nemlig nye kløvermedlemmer en fantastisk velkomstpakke.

 • Velkomstpakken består av: Grønn og fin 4H-genser i økologisk fairtrade-bomull, 4H-gymbag, 4H-plaster, 4H-minipuslespill, 4H-klistremerke og 4H-tatovering.
   
 • I tillegg får de medlemsblad to ganger i året, eget aktivitetshefte for kløvermedlemmer (kommer ut på våren) og invitasjon til åpne arrangement i fylket (og gjerne i nærmeste 4H-klubb og/eller på 4H-gård).

Kløvermedlemmer er ikke med på vanlig 4H-møter i klubben og har ikke 4H-prosjekt.

 

Presentasjoner av 4H *NYHET!*

To nye presentasjoner av 4H.

 

Snakkpunkter *NYHET!*

I 4H driver vi med så mange morsomme og forskjellig aktiviteter at det nesten kan bli litt vanskelig å forklare hva 4H egentlig er. Vi har derfor samlet noen punkter du kan snakke om hvis du skal fortelle om 4H.

Ofte er voksne/foreldre og barn/ungdommer opptatt av litt forskjellige ting, så her finner du ett forslag til hva du kan snakke med barn/ungdom om og ett forslag til hva du kan snakke om voksne om. 

 

Film om 4H-leir *NYHET!*

Leir er årets høydepunkt for mange 4H-ere og er noe det kan være fint å fortelle potensielle medlemmer om. Vis gjerne frem denne filmen: https://youtu.be/sONCHoAKI2E.

 

 

Forsidebanner til Facebook *NYHET!*

Forsidebanner som kan brukes på klubbens (eller din) Facebook-side / Facebook-gruppe. 

 

Vervebilder *NYHET!*

Her kan du laste ned vervebilder som kan brukes på sosiale medier og andre steder. Noen av vervebildene ble brukt i fjor også, og noen er nye.

PS: Flere vervebilder kommer utover i kampanjeperioden.  

 

Vervebingo *NYHET!*

Ca. 12. november kommer 4H Norges medlemsblad i postkassen til alle 4H-ere. På baksiden av bladet finner er det en vervebingo med forskjellige verve- og synliggjøringsaktiviteter som hvert enkelt medlem kan gjøre. De som spiller vervebingo er med i tekningen av fine premier.

 

Topp 40 og vervetopp for klubb *NYHET!*

I 4H Norges medlemsblad finner dere også:

 • Topp 40 – en oversikt over landets 40 største 4H-klubber. Kanskje er din klubb på listen? Eller kanskje dere skal prøve komme med på topp 40 neste i neste medlemsblad?
 • Vervetoppen for klubb – en oversikt over de klubbene som har økt medlemstallet mest siden i fjor (prosent og antall). Er din klubb en av landets beste på verving? Eller kanskje dere skal prøve å komme med på vervetoppen i neste medlemsblad?

 

Vervekonkurranse

Vervekonkurransen som har pågått hele året fortsetter.

 1. Verv tre nye medlemmer = eksklusiv verve-t-skjorte i posten!
  PS: Den som verver må sende sitt navn, adresse og t-skjortesstørrelse samt navnet på de tre han/hun har vervet til beate.johansen@4h.no. Merkeposten «Tre nye medlemmer».
   
 2. Alle som har vervet tre nye medlemmer er også med i tekningen av tre gavekort på kroner 700,- som kan brukes i nettbutikken eller til å dekke deltakeravgift på valgfritt arrangement i 2020. Jo flere du verver, jo større er sjansen for at du vinner!

 

Vervemateriell i nettbutikken

I nettbutikken finnes en del ting som kan være nyttig i vervearbeidet. F.eks.:

 • Brosjyre – gratis
 • Infokort – gratis
 • Plakater – gratis
 • Verveblokk – gratis
 • Klistremerker – kroner 1,-
 • 150 stk. engangstatoveringer – kroner 150,-
 • Banner – kroner 350,-

PS: En del av produktene må man være innlogget som klubb for å kunne bestille.
Tekniske spørsmål ift. nettbutikken rettes til marianne.hansen@4h.no.

 

Plakettmottakere skal ikke meldes ut *NYHET!*

Gratulerer til alle klubber som har plakettmottakere i år! Det er mye spennende å være med på i 4H etter man er ferdig med 4H-løpet og har mottatt plaketten. I alle fylker finnes det en alumnklubb som gleder seg til å ta imot plakettmottakere som nye alumnmedlemmer.

Plakettmottakerne er medlem i sin lokale 4H-klubb ut året og står på klubbens medlemsliste frem til et lite stykke ut i januar. Klubbene skal ikke melde ut plakettmottakere. I januar endres medlemskapet for plakettmottakerne fra hoved-/søskenmedlemskap i klubb, til alumnmedlemskap i aktuell alumnklubb. Eventuell utmelding fra alumnklubb gjøres til kontingent@4h.no eller på ‘Min side’ når nye nettsider er lansert.

 

Lykke til med vervingen!

Vi håper dette bidrar til å gjøre vervearbeidet morsommere og lettere, og gleder oss til å følge utviklingen i medlemstallet i november og desember.

Vervepakken vil oppdateres med flere vervebilder og noen andre tips/verktøy utover i kampanjeperioden, så følg med på 4h.no.

Har du ønsker eller innspill – ta gjerne kontakt på beate.johansen@4h.no