Du er her: 4H Norge // Aust-Agder // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Gratulerer til Nidar 4H !

Gratulerer til Nidar 4H !

Med 60 årsjubileum!! les hva avisa Frolendingen skrev om høstfesten:

Nidar 4H feiret 60 år og høstfest

På søndag feiret Nidar 4H 60-års jubileum og høstfest. Nidarhall var fullsatt av feststemte mennesker.

Nidar 4H så dagens lys 6. mai 1955, under navnet Froland 4H.
– Klubben endret navn til Nidar 4H allerede året etter, sier klubb-rådgiver Klara Røysland.

Mange medlemmer

INNHOLDSRIKT: Kiosken på høstfesten bugnet over av gode jubileumskaker og rundstykker. Dette var tydelig populært blant gjestene.

INNHOLDSRIKT: Kiosken på høstfesten bugnet over av gode jubileumskaker og rundstykker. Dette var tydelig populært blant gjestene.

Odd Espeland og Marit Bomsholmen var de første lederne i klubben. Det første året var det sju medlemmer hvorav seks fullførte oppgavene sine. Medlemstallene i klubben har variert.
– Medlemstallet opp gjennom tidene har jeg ikke oversikt over, men siden 1994 har klubben hatt 265 medlemmer og klubbrådgivere, forteller Klara.
– Per i dag er det 25 medlemmer, og på det meste har klubben hatt omlag 60 medlemmer, kommenterer hun videre.

Gjennomfører oppgaver
I løpet av et år skal medlemmene i 4H arbeide med et selvvalgt prosjekt. Ved godkjent prosjekt og oppmøte på mer enn 50 prosent av møtene tildeles man hvert år et merke. Etter sju år når man toppen og mottar 4H-plaketten.
– Her på høstfesten har alle medlemmene laget utstilling av det de har jobbet med, det blir som en avslutning på oppgavene, forklarer Klara Røysland. Bente Fidje var utsending fra fylket til årets høstfest.
– Jeg har vurdert utstillingene, og de er jevnt over veldig gode, mener hun.

Markerte jubileum
Høstfesten på Nidarhall ble åpnet med at alle medlemmene fremførte sangen “Pangstart”. Leder i klubben, Karen Helsør, ønsket velkommen, og Nina Byttingsmyr spilte to reinlendere på fiolin. Regnskap og årsmelding ble gjennomgått.
Sekretær Lara Keijzer fortalte om mange og allsidige aktiviteter i regi av 4H. Månedlige klubbmøter, volleyballturneringer, mangfoldige leirer og kurs var blant det hun fortalte om.
– Flere av oss har vært på DAF-kurs (drift av 4H-klubber). Det var veldig lærerikt. Vi lærte om 4H generelt og styreverv spesielt, informerer hun.

Flere artige innslag
Underveis på høstfesten var det tid til å se på alle de innholdsrike utstillingene. Kiosken hadde kaker, kaffe og brus. Medlemmene i klubben solgte lodd, der premiene var mange.
De fremmøtte fikk se varierte underholdningsbidrag fremvist av 4H-medlemmene. Til slutt fikk alle motta sine merker for gjennomførte og godkjente oppgaver.

Førstemann til plaketten
Da Nidar 4H ble startet opp varte det ikke lenge før Harald Danielsen ble et aktivt 4H-medlem. Fra scenen i Nidarhall fortalte han om sin tid på veien mot plaketten.
– Vi hadde nok en noe enklere form for klubbmøter, og høstfesten var den store mobiliseringen den gang som nå, erindrer han.
– I 4H lærer man å gjennomføre et opplegg. Du velger en oppgave, gjennomfører den og avslutter med utstilling på høstfesten. Det er god lærdom, understreker Danielsen.
– Jeg var den første i Nidar 4H som mottok plaketten. De av dere som etter hvert mottar den, har et bevis på at dere kan stå løpet ut, mener han og legger til at plakett og vitnemål fra 4H er positivt å ha med når en skal skaffe seg jobb.
– Det er gildt å se at dere i Nidar 4H fortsatt holder på. Gratulerer med jubileet, avslutter Danielsen sitt innlegg.

Dagens medlemmer
Karen Helsør på 13 år er dagens leder av Nidar 4H.
– Vi er en klubb med mange unge medlemmer, og styret har bestått av medlemmer på 12 og 13 år, sammen med Solveig som er 18, informerer Karen. Solveig Røysland er den eneste i årets medlemsmasse som skal motta plaketten.
– Jeg har gjennomført min siste 4H-oppgave, og mottar plaketten 5. desember. Tiden i 4H har vært veldig lærerik og jeg har vist at jeg kan gjennomføre et langt løp. Det er jeg stolt av, fremhever Solveig Røysland fornøyd til slutt.