Du er her: 4H Norge // Aust-Agder // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Skogstjerna 4H

Skogstjerna 4H

gratulerer til Skogstjerna 4H med 75 års jubileum!

Skogstjerna 4H’s jubileums fest og høstfest 2015

 

 

Lørdag 24.10.2015 var det duket for årets høstfest og feiring av jubileet tilSkogstjerna som er 75år i 2015.

Vi startet med å åpne for skue av utstillingene så folk kunne se de fine utstillingene som flittige 4H’ere hadde jobbet godt med igjennom hele året.

 

Etter dette begynte selve festen som ble ledet av lederen i Skogstjerna 4H, Tor Odin Sunde. Han ledet oss igjennom festen og underholdningen av flotte 4H’ere, det ble blant annet reklame parodier eller reklamer på 4H vis, 4H’s talentshow 2015, vi fikk høre gåter og vitser, og ikke minst den årlige mannekeng showet som ble presentert av Ellen Pedersen og selvfølgelig fikk vi høre 4H sangen. Vi fikk også høre årsmeldingen for 2015 lest opp av Skogstjernas sekretær Anniken Håverstad. I pausa var det loddsalg kake og kaffe, vi vil gjerne takke alle bedrifter som har gitt gevinster til årets høstfest. Et punkt som var litt spesielt i år var at vi hadde invitert «eldre» 4H’ere, eldre klubbrådgivere og tidligere plaket mottakere, disse hadde vi på senen for intervju og for å høre litt hvordan det var den gangen. Tusen takk til dere som stilte opp, så vi alle fikk høre litt om hvordan det var før i tida.

 

 

4H Aust Agder

I år hadde Skogstjerna 11 utstillere, 4H Aust Agder var representert ved Kirsten J Gryte som vurderte oppgavene til medlemmene i Skogstjerna, hun sto også for utdeling av merker og vurderingsskjema, di fikk i år også t-skje med 4H sin logo på som vi i mange år har blitt sponset med fra Gjerstad Sparebank, de var dessverre ikke tilstede under selve festen i år men vi vil allikevel rette en stor takk til dem.   

4H Aust Agder takket også klubbrådgiverne for innsatsen og god gjennomføring som ansvarlige for mat innkjøp til Gøy på landet dagen som arrangeres på Hove hvert år i september. Dette er et stort arrangement som i år huste ca. 1600 besøkende på noen timer 1 dag på Hove.  

 

Historie

Skogstjerna er en av de eldste klubbene i Aust Agder, bare Kløverklubben er et år eldre. Røttene til klubben går tilbake til perioden for Norske Jordbruksklubber. Først het den Sunde jordbruksklubb. Den første lederen var Olav Holte, etter hvert fikk klubben navnet Skogstjerna 4H. Olav Holte fikk med seg Olav Vestøl etter en tid, Olav Vestøl overtar etter hvert som leder, Torstein Holte og Toralf Fone var også med som hjelpere i denne tiden. I alle år har medlemstalla svingt, i boken om de forskjellige klubbene i Aust Agder står det at et år startet de opp med 62 medlemmer men bare 1 stilte ut på høstfesten. Tor Martin Moe tok over som leder på 60 tallet sammen med Inger Mie Holte. Deretter styrte klubben seg selv en periode før Inger Håland Røed og Gunnvor Røed kom inn i bilde og ledet noen år. Tor Martin var også brukt som rådgiver den gangen. Så kom igjen en periode som de styrte seg selv. Da kom Sissel Bakken med som leder, hun hadde det i mange år. Torill Espeland ble hennes etterfølger, etter Torill ble det Lillian Håverstad i 2011 sammen med Kari Lisbeth Dalen, når Kari Lisbeth ga seg overtok Tove Kariin Sunde etter henne. Så i dag er det 2 klubbrådgivere i Skogstjerna klubbrådgiver A Lillian Håverstad og klubbrådgiver B Tove Sunde. Styret i klubben består i dag av leder: Tor Odin Sunde, nest leder: Celise Blesvik, sekretær: Anniken Håverstad styremedlem: Sander Blesvik Klubben har i dag 11 medlemmer, i januar begynner nytt 4H år og vi håper på at flere unger i området vil bli med i klubben.

 

Overraskelse

Tor Martin Moe er en «eldre» klubbrådgiver som var med på feiringen avskogstjernas 75 års jubileum, han hadde også med en stor overraskelse tilSkogstjerna 4H. Han hadde fått i oppgave av Lions i Gjerstad å overrekke en sjekk på 100 kr for hvert år Skogstjerna hadde eksistert, dette er jo 75 år, så han overrakte oss en sjekk på 7500 kr, dette er vi kjemp takknemlige for. Det er viktig for oss i Skogstjerna at tilbudet vårt skal være et tilbud for alle. Det hjelper oss i arbeidet mot dette.

 

Lillian Håverstad og Tove Sunde