Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge
Del/bokmerk
4H-prosjekter - hvilket skal jeg velge?

4H-prosjekter - hvilket skal jeg velge?

4H Buskerud vil i løpet av de neste månedene presentere 1 4H-prosjekt og klubbaktiviteter knyttet til dette prosjektet annenhver uke på Facebook. Siden ikke alle er på Facebook vil vi også legge det ut her. Ta kontakt om det er noe du/dere lurer på!

Avløser - 4H-prosjekt

Har du lest siste Aktivitet? I det helt siste nummeret står det litt om det nye satsingsområdet Fikser Alt - og 4H-bedrift. Vi starter likegodt presentasjonen med et supert Fikser Alt-prosjekt, nemlig Avløser! Avløser er for deg som er over 16 år og som vil hjelpe til på en gård, ofte med dyr, mens bonden enten er på ferie, tar seg fri en helg eller kveld, eller rett og slett trenger litt ekstra hjelp. Det er flere muligheter innenfor avløserprosjektet, så du trenger ikke være ferdig opplært. Men du må være interessert i arbeid som er allsidig, og du må ville ha ansvar og ta spennende utfordringer. Du kan til og med tjene penger på prosjektet! Høres det spennende ut? Ta kontakt med 4H kontoret hvis du trenger hjelp til å komme i gang.

 

Avløser - Klubbaktiviteter

 

Kjenner du noen som driver en gård med dyr? Da har de ganske sikkert også en avtale med en avløser. Kanskje kan nettopp din klubb få komme på besøk. Spør om dere kan få hilse på dyra og høre litt om hva de produserer på gården. Finn ut hvilke oppgaver bonden bruker avløseren til, og hva bonden klarer selv. Kanskje dere kan få være med å melke, hjelpe til med dyresanking, plukke egg, fore, ta opp poteter eller være med på lamming?

 

 


Bier som hobby - 4H-prosjekt

Lurer du på hvordan det er å drive med bier? Hvordan ser egentlig bikubene ut på innsiden? Hvordan lages honning?

Alt dette og mer til kan du lære ved å velge «Bier som hobby» som ditt neste 4H-prosjekt. Dette prosjektet passer for både for juniorer og seniorer som vil stelle for en bikube gjennom en sesong, fra vår til høst. Høres det spennende ut? 
Ta kontakt med 4H kontoret hvis du trenger hjelp til å komme i gang eller kontakt en birøkter, det lokale birøkterlaget eller noen andre du vet driver med bier.

 

Bier som hobby - Klubbaktiviteter

Kjenner du noen som eier en bikube? 
Kanskje kan nettopp din klubb få komme på besøk til en birøkter og lære om hvordan bisamfunnet fungerer, og hva du må gjøre for at biene skal trives slik at de samler mye honning. Dette gjorde Hallingen 4H på et medlemsmøte i sommer, noe du kan lese om på s.12 i siste nr. av Buskskvetten:https://www.4h.no/Buskerud/Medlemsblad.aspxBåt og båtliv - 4H-prosjekt

Klikk her for å se en liten film om 4H-prosjektet Båt og båtliv

 

Båt og båtliv - Klubbaktiviteter

Klikk her for å se en liten film om klubbaktiviteter knyttet til båt og båtliv.