Du er her: 4H Norge // Rogaland // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Bygda er klar for 4H fylkesleir

Leirsjef, Tomine Ravnås

Bygda er klar for 4H fylkesleir

-Vi gleder oss til å se engasjerte 4H-ere som lærer seg nye ting og koser seg på telttur her i Bjørheimsbygd. På fylkesleiren kan deltakerne blant annet lære å fiske, spille volleyball, danse sving, slakte sau, scrapbooking eller lage herlig thai-mat, forteller leirsjef, Tomine Ravnås (16).

Til helga er Bjørheimsbygd samlingspunkt for 4H-ere fra hele fylket. Leiren blir til gjennom samarbeid mellom Jerv 4H, Bygda 4H, Hjelmen 4H og 4H Rogaland.

-Mange lokale 4H-ere har allerede gjort en stor dugnadsinnsats for å få til leiren. Vi får i tillegg hjelp fra Sanitetsforeningen i Bjørheimsbygd og ikke minst mange gode støttespillere på økonomisida, forteller Tomine.

Selv om hun er 16 år har hun lang erfaring som både arrangør og leder. Hun har nemlig hatt styreverv i Bygda 4H siden hun var 9 år! De tre siste åra som leder i klubben.

-Jeg syns leirsjef-jobben hørtes spennende og utfordrende ut, forteller Tomine. Jeg har alltid likt å styre og resten av komiteen lovte meg god hjelp. Alle i komiteen har gjort oppgavene sine på en god måte, og når vi har møtt utfordringer har vi funnet løsninger. Jeg har allerede hatt det veldig kjekt og lært mye. Til helga får vi se om arbeidet vårt holder mål, smiler Tomine. 

4H Rogaland består av 36 lokale klubber og 1500 medlemmer. Mottoet i 4H er «å lære ved å gjøre» og målet er å «utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker». 4H Norge er en av landets største barne og ungdomsorganisasjoner, og finnes i alle fylker.

-I denne organisasjonen får medlemmene bli kjent med seg selv gjennom å teste ulike aktiviteter og roller. Vi gir barn og unge tillit og mulighet til å lære og utvikle seg, forteller Synnøve Jørgensen, regionleder i 4H.

Har du lyst til å vite mer om 4H, kan du ta turen innom fylkesleiren søndag 23. juni mellom klokka 13-16. Da er det volleyballturnering og «åpen dag». Les mer om leiren på 4H Rogaland sin hjemmeside.