4H-prosjektene

Meningen med 4H-prosjektene er at du skal lære ved å gjøre. Alle 4H-prosjekt skal tilpasses deg som 4H-er og dine lokale forhold. De faglige kravene er ment som forslag til hvordan du kan jobbe med prosjektet ditt. Ønsker du å endre på kravene, må du få ditt forslag godkjent av klubbrådgiver.

Prosjektene er delt inn i fire programområder: Helse, Natur, Samfunn og Kultur. Du kan se alle prosjektene ved å trykke på linkene på høyre side. Prosjektene bestilles via nettbutikken til 4H. Du finner bestillingsnummer og link til nettbutikken under hvert prosjekt.

Nyttig informasjon
Hvordan gjøre et 4H-prosjekt
Eksempel på utfylling av aspirantprosjekt
Eksempel på utfylling av seniorprosjekt
Forslag til "Fritt valg"-prosjekter
Oversikt over 4H-prosjektene: helse, natur, samfunn, kultur.

Eget opplegg
Har du en interesse eller en sak du virkelig brenner for? Da kan du lage ditt eget, unike 4H-prosjekt!
Se forslag til "Fritt valg"-prosjekter for eksempler på egne opplegg som 4H-ere har gjort tidligere. Har du lyst å dele din idé med andre 4H-ere, send den til 4hnorge@4h.no. Merk e-posten med Fagkonsulent.

Velger du et eget opplegg, kan du bruke Fritt valg. Du kan enten kjøpe heftet i nettbutikken, eller laste ned heftet under. Du kan også laste ned 4H-skjemaene som du kan skrive elektronisk. NB! Hvis du velger å lage ditt eget prosjekt så må du søke godkjenning fra klubbrådgiver innen 1. mars.

Arbeidsbok-skjemaer (xls, 34,5 kB)

 
4H-bedrift
Er du gründer og har lyst til å starte 4H-bedrift? Sett ideen din ut i praksis gjennom et 4H-prosjekt! 4H-prosjektene "eggelegge" og "eggeløpe" kan være til god hjelp. Her kan du lære ved å gjøre og kanskje også å tjene noen kroner på prosjektet ditt.
 
Forslag til nye prosjekthefter?
Det jobbes stadig med nye hefter. Har du forslag til tema for nye 4H-prosjekt, så send en e-post til 4hnorge@4h.no. Merk e-posten med Fagkonsulent.