Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Fatoumata på Global Youth Partnership

Fatoumata på Global Youth Partnership

Fatoumata Komma Tambajang jobber som 4H-instruktør i 4H Gambia. 6. mars satte hun seg på flyet fra varme Banjul til iskalde Oslo.

Hun deltok på Global Youth Partnership, en konferanse for  ungdomsorganisasjoner som jobber med utveksling under LNU (www.lnu.no) .Sammen med internasjonal konsulent Marie Stenstadvold fra 4H Norge fikk hun oppleve mye på de få dagene norgesoppholdet varte.

Temaet for konferansen var hvordan jobbe på tvers av landegrenser, hvorfor jobbe med ungdomsutveksling og Nord/Sør-spørsmål og masse om prosjektarbeid. Samtidig ble vi kjent med mange nye engasjerte mennesker fra Egypt, Bangladesh, Libanon, Rwanda, Sri Lanka og Zambia.

Fatoumata om turen til Norge:
- Jeg kom for å delta på en konferanse på vegne av 4H Gambia. Konferansen var vellykket og interessant. Jeg fikk mange venner fra forskjellige land og forskjellige prosjekter. Jeg lært mye på konferansen, noe som jeg vil dele med mine kolleger i Gambia.

- Å være i Norge om vinteren er litt vanskelig, men jeg prøvde å tilpasse meg. Min vertinne, Marie, ga meg varme klær og passet godt på meg.

- Den største forskjellen mellom Norge og Gambia er kulden! Dette var første gang jeg så snø, og jeg fikk ta på snøen. Maten og matlaging er også veldig annerledes.

- Mine beste minner fra denne turen er konferansen, og avskjedsmiddagen hos Marie med sammen med flere 4H-ere.

- Jeg kommer gjerne tilbake til Norge, spesielt for å delta på flere seminar eller konferanser. Det er nyttig for vårt arbeid i Gambia.

Fatoumata tok morgenflyet tilbake til Gambia 13. mars, og forlot med glede vinterstøvler og boblejakke i Norge.


Fatoumata Komma Tambajang jobber som 4H-instruktør i 4H Gambia