Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Ungdomsuke på Island

Ungdomsuke på Island

Seks 4H-ere er klare for ungdomsuka på Island, sammen med andre ungdommer fra Norden.

Hvert år arrangeres ungdomsuken i Norden av NSU, en nordisk paraplyorganisasjon for barne- og ungdomsorganisasjoner. Det rulleres hvert år hvor plasseringen skal være.

I år er det Island sin tur. Tilbudet er for de som er ungdommer, som er tilknyttet og aktive i en organisasjon.   

I år var det 14 søknader, hvorav seks ble plukket ut fra 4H!

Fra Rogaland kommer det hele 3 stykker: Thea Rimestad Orre, Vilde Bilstad og Ola Tomlinson. Fra Mosvik I Nord-Trøndelag reiser Guro Vinje Berg og fra Hordaland Ingrid Marie Helland. Kristine Østby deltar fra Østfold, og tilslutt Monika Swigon fra Gran i Oppland. Alle har lederverv i sine 4H-klubber, og bortsett fra Monika er alle 15-16 åringer. Sammen med denne gjengen reiser 5 ungdommer fra Frilynt, en annen norsk ungdomsorganisasjon.

Leder er Monica Swigon fra Grane 4H i Oppland er meget reisevant. De siste årene har hun blant annet vært i Gambia, Brasil, Australia og ellers rundt i verden.                                             

Ungdomsuken fungerer som et møtested for de unge fra de nordiske land.

Det handler om utveksle ideer, erfaringer, bli kjent og skape spekter av lærdom. Temaet varierer fra år til år, men fysiske og kulturelle aktiviteter settes i hovedfokus. I år er temaet samarbeid, tillit og toleranse gjennom helse og idrett. Ungdommen vil bli opplært i nye idretter og aktiviteter.        

De vil også lære om MOVE WEEK som er en årlig europeisk kampanje for  å fremme idrett, fysisk fostring, aktivitet og idrettens positive effekt  på samfunnet. Ungdommen vil også få muligheten til dra på utflukter for å oppleve Islands ville natur.

Vi ønsker ungdommen lykke til og håper de får en inspirerende juliuke på Island.