Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Lyst på et eventyr?

Lyst på et eventyr?

Sommeren 2013 har virkelig vært et eventyr for våre IFYE-ere. 14 4H-ere søkte om å få reise ut i år, og vi klarte å finne plasser til 11 av dem. Vi har sendt folk til Taiwan, Costa Rica, USA, Sveits, Østerrike, Nord-Irland, Tyskland og vi har én som venter på å reise til Australia etter jul.

Neste år tilbyr vi for første gang opphold i Vietnam. Vil du være den første som prøver seg på det? Vietnam er på størrelse med Tyskland og har 90 millioner innbyggere. Her kan du på hos vertsfamilier på landet og virkelig oppleve noe som ikke turistene får være med på.

Ida Kristin Gravermoen fra 4H Buskerud sier:- I mange år har jeg vurdert å reise ut som IFYE. Da jeg leste brosjyren om IFYE-utveksling som ble sendt ut i vinter, tenkte jeg at nå hopper jeg i det. Nå eller aldri. 4H tilbyr utveksling i mange spennende land, jeg hadde drømt om å reise til landet Down under. I ettertid er jeg kjempeglad for at jeg fikk reise ut på eventyr til Østerrike. Jeg ble den første IFYE’en fra Norge som besøkte Østerrike.

Sånn er det for mange: de tenker at, nei, hvis jeg skal reise skal jeg i hvertfall reise til et land der de snakker engelsk. Men når man tar sjansen og hopper i det viser det seg at språkbarrierene er mindre enn man tror: -I starten av oppholdet hos en ny familie, virker 9-10 dager som ganske lang tid og at det er vanskelig å kommunisere med familien på grunn av deres «broken English», som enkelte sier. Men når man prøver selv om språkbarrieren står der som den kinesiske mur og sperrer, så kan man klare å kommunisere. Med kroppsspråk, bilder, tegninger og lydeffekter, klatrer man fort opp muren og havner på den andre siden, hvor man faktisk får noe ut av samtalen! Den mestringsfølelsen man får hos den første familien, gir deg styrke og vilje til å fortsette med de neste familiene også! Og jeg har virkelig klart å kommunisere med familiene. (Olaug Cecilie Østevik Breivik, IFYE Taiwan 2013)

Norge er et eksotisk land for mange, og i år har vi hatt syv IFYE-er på besøk også. Kuo og Gao fra Taiwan, Bettina fra Sveits, Saskia fra Østerrike, Jens fra Tyskland og Sian fra Wales har vært i Norge i sommer. De har fått se både kyst og fjell og nordisk 4H-leir og alle har vært kjempefornøyde med oppholdet. I september kommer Liza fra USA til Hedmark.

Har DU lyst på et eventyr? Vil du reise på IFYE må du være over 18 år og ha mottatt 4H-plaketten. Du sender søknad til ditt fylkeskontor innen 15. november. Se https://www.4h.no/Om-4H/Internasjonalt/IFYE/for mer info og søknadsskjema.