Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Blogg: Utveksling Norge/Gambia

Blogg: Utveksling Norge/Gambia

4H Gambia startet opp i 1987 inspirert av 4H Norge, i samarbeid med frivillige fra 4H Norge. Etter dette har det vært flerfoldige utvekslinger. Utvekslinga vår er et nytt prosjekt innad i 4H hvor vi, to gambiere og to nordmenn, arbeider fire måneder i Norge og fire måneder i Gambia.

 

Istedenfor en mer vanlig utveksling hvor landene “bytter” deltagere, tror vi at vi vil lære mer av hverandre ved å jobbe sammen som én gruppe. I løpet av disse åtte månedene skal vi produsere aktiviteter og materiell som 4H-klubber kan bruke på medlemsmøter, som idé til utflukter eller som utgangspunkt for et helt prosjekt. Alle skal kunne bruke stoffet til det de ønsker, men målgruppa er først og fremst medlemmene våre. Og målet vårt er å gjøre ungdom mer oppmerksom på hva som gjør skog og bærekraftig skogbruk viktig for alle. Vi ønsker at de skal kunne ta bedre avgjørelser basert på kunnskap om klimaforandringer og andre miljøutfordringer. Stoffet vi lager vil speile dette.

En konkret aktivitet som vi kommer til å bruke mye gjennom prosjekttiden, er bruken og nytteverdien av PEKO PE. PEKO PE er en type vedkomfyr som bruker mye mindre brensel enn et vanlig bål ville gjort. Da det meste av matlaging i Gambia foregår over bål, håper vi å kunne introdusere denne for flere klubber.

Vi håper å få bruke mye tid ute i 4H-klubber for å fortelle mer om prosjektet vårt og holde aktiviteter, og ønsker din klubb et besøk, så er det bare å kontakte oss.
MERK! Med arbeidsplass i Steinkjer er vi dog geografisk begrenset til trøndelagsområde, samt Oppland og Hedmark.

Nå vet du litt om hva vi driver med. Følg oss gjerne for å se mer av et annerledes 4H-liv!

Bloggen: http://4hnorga.wordpress.com

Disse er med:
Solveig Bjørlo

Fatou Bah

Robert L. Eriksrud

Musa Chaw

 

        Bloggen: