Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Think Love Do Move 2013

Think Love Do Move 2013

For mange av Vestfolds 4H-ere var Nordisk leir i Stokke årets og sommerens store høydepunkt. Over 1100 4H-ere fra hele Norden var samlet til en flott uke på Melsom, omtrent 120 av dem fra vertsfylket selv.

Leiren startet med en høylytt og energirik innmarsj fra teltleiren og opp til scenen lørdag kveld. Blant annet Stokkes ordfører Erlend Larsen, hele leirkomitéen og 4H Norges styreleder gjestet scenen for å åpne leiren. Vi fikk også høre leirsangen for aller første gang. Søndag stod det bli-kjent-aktiviteter på programmet, og alle deltakerne ble delt i grupper for å bli kjent med hverandre på tvers av fylker og land. I løpet av dagen ble det også bygd mange flotte tun og flere kreative portaler o.l. ble reist på teltområdet.

Mandag og tirsdag ble brukt til aktiviteter og turer. 4H-erne var med på alt fra leirdueskyting og motorsagkurs til swingdans og grønlandsk perlesøm. Turene gikk bl.a. til Skibergfjell, Nordgardsetra og Verdens Ende. Mandag var det herrenes kveld med motorsagshow og konsert på scenen. Damenes kveld var på tirsdag, og da var alle kledd opp og klare for å danse swing til Shotgun Whalers som stod på scenen.

Åpen dag ble arrangert på onsdag, og med strålende sommervær og mange morsomme tevlinger ble det nok en fin dag på leir. Mange mennesker var innom, og 4H fikk vist seg fra sin beste side denne dagen. På grunn av varmen ble tevlingene avbrutt tidligere enn planlagt, og det ble derfor fort trangt om plassen på stranda den ettermiddagen.

Finværet fortsatte torsdag da alle deltakerne dro til Tønsberg. Der var det ulike poster fordelt rundt i hele byen, og de fleste fikk vært en tur både på brygga og på Slottsfjellet. Oppgavene gjennom dagen var veldig varierte, alt fra splitthopp à la Jahn Teigen og heiarop, til å svare på spørsmål inne på Slottsfjellmuseet. Tilbake på leirområdet igjen var det klart for deltakernes aften, og utrolig mange flinke 4H-ere var på scenen og underholdt. Det hele ble avsluttet med en kjempefin konsert av Vestfolds egen Alf Ole Winther.

Siste leirdag ble den tradisjonelle volleyballturneringen gjennomført, og over 50 lag deltok. Nok en knallbra dag ble utrolig nok enda bedre da selveste Plumbo entret scenen på kvelden. Stemninga var på topp, og til tross for mange hese og slitne leirstemmer klarte 4H-erne å synge med for full hals. Utover natta og lørdagsmorgenen ble det mange tårevåte og triste avskjeder, og mange ønsket at neste års leir på Tautra allerede var i gang.

Tusen takk til alle frivillige dugnadshjelpere, den fantastiske leirkomitéen, deltakerne og alle dere andre som har bidratt til at dette ble sommerens beste uke!