Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
September: Matsanking

September: Matsanking

Etter en liten pause i sommer er vi tilbake med Månedens aktivitet.

Høsten er nå over oss, og hva passer vel da bedre enn å ta seg en tur ut og lære hva vi kan høste av naturen? I september oppfordrer vi dere til å dra på tur for å plukke bær, urter og sopp. Kanskje går du på jakt eller liker å fiske. Høsten er høysesong for å fange krabber. Mulighetene er mange og dere kan tilberede deilig mat for familie og venner eller lage syltetøy og saft som dere kan kose dere med gjennom hele vinteren.

 

Skal du drive med jakt må du ha jegerprøven og i tillegg ofte en tillatelse til å drive jakt i området. Hvis du skal fiske må du som regel kjøpe fiskekort. Bær- og sopplukking er stort sett tillatt uten begrensninger, men det er viktig å ha kunnskap og ikke plukke sorter som er giftige, eller som du ikke er sikker på om du kan spise.

 

Bær- og soppsanking kan du gjøre både alene eller sammen med noen, det passer for eksempel godt som aktivitet i 4H-klubben eller med skoleklassen din. Men pass på å alltid gå sammen med noen som har erfaring hvis du ikke har så mye av det selv.

 

Nyttige lenker med mer informasjon og inspirasjon:

Norges sopp- og nyttevekstforbund: http://www.soppognyttevekster.no/

Norges Jeger- og Fiskeforbund: http://www.njff.no

Idéhefte fra 4Hs eget prosjekt Fri i fjæra: Krabbejakt