Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Kampen Økologiske Barnebondegård nominert til folkehelseprisen!

Kampen Økologiske Barnebondegård nominert til folkehelseprisen!

I år går prisen til en kandidat som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for å bedre folkehelsen blant barn og unge i Oslo.

Fredag 18. oktober blir vinneren offentliggjort og diplom og kr. 50 000 blir overrekt av ordfører Fabian Stang. 

"Vi er selvsagt svært stolte av å være en av tre nominerte. Det viser at det vi brenner for blir sett og blir satt pris på og det betyr mye for oss", skriver Kampen Økologiske Barnebondegård i sin pressemelding. 

Tanken på en bondegård i byen startet som et ønske fra tre unge jenter som var med på en nærmiljøkonferanse i bydel Gamle Oslo i 1991. De fleste syntes det var et festlig innslag uten særlig realisme. Men med stor dugnadsinnsats, en tidligere skolehage og midler fra Miljøbyen og bydel Gamle Oslo stod Kampen Økologiske Barnebondegård klar for åpning i 1994.

Gården er i dag ett godt etablert lavterskeltilbud med rundt 70 000 brukere i 2013 fordelt på våre 15 ulike tilbud. Gården er en godkjent 4H gård, som betyr at det pedagogiske opplegget og sikkerheten ved gården er kvalitetssikret.

"Vi ser at barn og unge i storbyen mangler kunnskap om hvordan verden henger sammen. De mangler nærhet til det naturlige og opprinnelige. Ved å delta i ulike prosesser kan de øke forståelsen for hvordan og hvorfor vi må ta vare på miljøet, dyra og hverandre."

Gjennom denne nominasjonen håper Kamen Økologiske barnebondegård at flere få opp øynene for hva en besøksgård kan bidra med pedagogisk og i arbeid med fysisk og psykisk helse. 

4H Norge gratulerer og ønsker lykke til!