Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Grab Your Future!

Grab Your Future!

På oppfordring fra medlemsorganisasjonene inviterer Rural Youth Europe (RYE) til studietur til Brussel, Belgia.

Turen finner sted 4.-7. desember 2013 og temaet er lobby-arbeid for bygdesamfunnenes rettigheter. I løpet av turen får man besøke EU-parlamentet og EU-kommisjonen, og man får møte representanter i EU-parlamentet. Det er workshops om lobby-virksomhet og en spørrerunde der man kan snakke om saker som betyr noe for bygdeungdom.

Bakgrunnen er at mange avgjørelser angående rettigheter og begrensninger for landbruk og bygdeutvikling blir tatt på europeisk nivå, mens innbyggerne sjelden deltar i prosessene. "Grab your future!" tilbyr derfor en mulighet til å gi kunnskap om og øke interessen hos bygdeungdom for å delta i demokratiske prosesser i sitt eget hjemland og på europeisk nivå.

Deltakerne vil:

- lære om EUs institusjoner og ungdommers mulighet til å påvirke prosessene.

- utvikle selvtillit og kompetanse i lobbyarbeid og forhandlinger.

- dele erfaringer og skape nettverk med bygdeungdom fra hele Europa

4H Norge kan sende en person mellom 18 og 40 år, som er aktiv her hjemme og som er interessert i Europa-spørsmål. Du betaler bare reisen selv, opphold og mat er inkludert. Les mer.

Søknadsfrist er 29. oktober. Skriv en kort søknad der du beskriver hvorfor du ønsker å delta og din bakgrunn, og fyll ut registreringsskjemaet. Send til marie.stenstadvold@4h.no