Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
November: Friluftslivsutstyr

November: Friluftslivsutstyr

November er måneden for å være litt kreativ og finne på ting selv. Det er ingen grunn til å sitte inne selv om det kan være en mørk måned før vinteren slår inn for fullt.

Likevel er denne månedens aktivitet noe du kan gjøre inne, men få bruk for ute. Denne måneden oppfordrer vi dere til å lage eget turutstyr.

Du kan for eksempel strikke votter og luer med 4H-logo. Oppskrift på dette finner du i 4Hs idébank.

Et sitteunderlag er kjekt å ha med på tur hele året rundt. Her kan du finne oppskrift på hvordan du tover et slikt (se vedlegg). Inspirasjon til underlaget kan du finne ved å google for eksempel ”tovet sitteunderlag” og klikke på bilder.

Med en spikkekniv og litt tre kan du også lage mye fint. Bruk ferskt trevirke (helst fra løvtrær) og pass på at kniven er skarp. Da blir det lettere å spikke. En smørkniv kan du spikke ved å finne et passe stort emne og kløyve det to ganger. Da får du et flatt emne som er et fint utgangspunkt. Spikk og forme emnet til en passe stor smørkniv. Du kan også spikke skje, gaffel eller sleiv. En visp kan du lage av flere tynne kvister som du skreller for bark og knytter sammen med hyssing.

Del gjerne bilder av det dere lager på instagram og facebook merket #4hnorge og/eller #månedensaktivitet