Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Grimstadhøgda 4H best på tilrettelegging

Ordfører i Tingvoll kommune Ole MOrten Sørvik og klubbrådgiver i Grimstadhøgda 4H Ann Margit Vikan.

Grimstadhøgda 4H best på tilrettelegging

Onsdag 2. juni ble Tingvoll kommune tildelt en høythengende nasjonal pris for beste tilrettelegging og bruk av friluftsområder.

Tingvoll kommune ligger i Møre og Romsdal, og er hjemkommunen til Grimstadhøgda 4H. Den nevenyttige 4H-klubben er grunnen til at kommunen vant den ærefulle prisen og kroner 100.000,-.

Prisen
Prisen deles ut av helsedirektoratet, og er delt opp i tre kategorier; (1) fysisk tilrettelegging/forbedringstiltak, (2) informasjon og (3) aktivitet. I tillegg deles det ut en pris til den kommunen som er best på alle tre områdene. Tingvoll kommune vant overlegent, og det var en stolt ordfører Ole Morten Sørvik som mottok prisen sammen med Ann Marit Vikan, klubbrådgiver gjennom om lag 15 år i Grimstadhøgda 4H. Prisen ble delt ut under Nordisk park- og friluftskongress i Oslo.

Grunnlaget
Grimstadhøgda 4H har tilrettelagt et stort og opplevelsesrikt friluftsområde slik at fasilitetene også er tilgjengelige for mennesker med funksjonsnedsettelser. 4H-klubbens arbeid er grunnen til at kommunene ble tildelt prisen. De har blant annet laget gamme, volleyballbane og katamaranbåt, samt at de er i ferd med å opprette en grillhytte.
- 4H betyr utrolig mye for å få ungdom ut i friluft og aktivitet, sier en svært så fornøyd ordfører i Tingvoll kommune, Ole Morten Sørvik.