Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Utstein 4H gir 44 000 til Kreftomsorg Rogaland

Utstein 4H gir 44 000 til Kreftomsorg Rogaland

Utstein 4H fikk inn rundt 44.000 kroner på sin årlige basar i vår. Pengene leverte de videre til Kreftomsorg Rogaland.

Ungdom hjelper andre barn og unge

Bygdebladet - papirutgaven, side 36-37—Torsdag 12. desember 2013 kl 09:09
Av: Rn Berentsen
 
Utstein 4H fikk inn rundt 44.000 kroner på sin årlige basar i vår. Pengene leverte de videre til Kreftomsorg Rogaland.

 


 

- Vi så ifjor det opplegget de hadde, og at de familiene som var med, syntes det var veldig kjekt. Så vi har lyst til å være med å støtte enda ett år med de pengene vi har samlet inn.

Vi ser det er en flott organisasjon som jobber godt med det de holder på med, sier Martin Aske, leder i Utstein 4H.

Han, Susanne Kloster, Helene Nærheim, Karen Anne Hodnefjell og Hanne Enoksen er med i styret i den aktive klubben på Mosterøy. Sist lørdag var de på Rogaland Teater, der de var med på denne møteplassen som Kreftomsorg Rogaland steller i stand for familier som på en gamp-5-modul-24B-tekst_Layout 1 10.12.13

eller annen måte er rammet av alvorlig sykdom, som kreft er.

Hanna Baardsen, daglig leder i Kreftomsorg Rogaland, synes det er fantastisk at Utstein 4H ville støtte foreningen for andre året på rad.

- Det de gjør her, betyr enormt mye for oss. Vi er helt avhengige av at andre ser verdien av arbeidet vårt, som er omsorg og skape gode opplevelser. Så er det jo kjekt at ungdom hjelper barn og unge, sier hun til Bygdebladet.

- Hvorfor er det så viktig? - Alvorlig sykdom tapper gjerne familier for energi, så det kan være greit å komme til dekket bord, slippe planlegging og kunne delta på et ferdig arrangement som gir en god opplevelse, svarer hun.

Monica Solberg-Hansen fra Randaberg var også i teatret sammen med sønnen Benjamin (12).Bygdebladet omtalte hennes familie også for et år siden da de avr på et arrangement i 10.12.13 13:32 Side 1

Kongeparken, som også Utstein 4H støttet med penger fra basaren sin. Mannen til Monica, Atle, levde med kreft, og døde i oktober i år. Fortsatt ser hun verdien av å være med på disse gode møteplassene som dette er.

- Jeg er med for ungene sin del fordi jeg ser at de har det kjekt, sier hun og kikker på Benjamin.

På treff som på teatret lørdag, møter han igjen unger på egen alder han har møtt tidligere. Men det dukker stadig opp nye familier, forteller Monica.

- Det er kjekt, forteller Benjamin,

Benjamin, som dette året har vært med på f lere av Kreftomsorg Rogaland sine friminutt, som de kaller det. Han har vært på fotballkamp på Viking stadion, i Kongeparken og så spiller han gjerne et parti sjakk når anledningen byr seg. Pappa Atle likte sjakk, og derfor ble Benjamin med. For noen uker siden fulgte han med verdensmester Magnus Carlsen, som spilte sjakk direkte på tv. Forestillingen «Trollspeilet», som de skulle se på Rogaland Teater lørdag, hadde Benjamin sett før, men gledet seg likevel.

- Den handler om norske folkeeventyr, fortalte han og ramset opp en rekke av eventyrene som er med i stykket.

- Vi valgte å støtte Kreftomsorg Rogaland fordi det er en god sak, sier Martin Aske. At pengene de fikk inn på basaren sin i vår, har styret sett med egne øyne blir brukt til det de er ment.

Klikk på bildet for å se videointervju med Martin Aske og Hanna Baardsen: