Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Turdag på 4H landsleir mandag 21.07.2014

Turdag på 4H landsleir mandag 21.07.2014

Frosta har så mye å by på! Det var nok ikke lett for leirfolket å velge mellom de tre flotte turene.

Tur til Tinghaugen

I dag fikk en tredjedel av leirdeltakerne muligheten til å fordype seg i Frostas rike historie på en vandring langs Frostastien. Frostating var i middelalderen et av Norges fire store lagting. På tinghaugen hadde Frosta 4H dramatisert en scene fra det gamle Frostatinget. I Logtun kirke, rett ved Tinghaugen, fikk ungdommene høre nydelig middelaldersang, fele- og orgelspill med historisk sus. Vandringen gikk i frodig kulturlandskap, og underveis var det både quis og historier om arkeologiske utgravinger. 

 

Fjelltur til Stokkvola

 

Det er ikke hver dag 300 ungdommer entrer en fjelltopp sammen, men Stokkvola fikk storbesøk i dag. Det ryktes at veien til toppen var tung i varmen, men den vakre utsikten og det å ”nå målet” ga stort utbytte ifølge de spreke deltakerne. 

 

Tur til Faldstadsenteret

 

Lek og latter er varemerke i 4H, men 4H-ere kan også være veldig, veldig stille. Turen til Faldstadsenteret, en tidligere fangeleir fra 2. verdenskrig,  gjorde sterkt inntrykk på de 300 medlemmene som var med. Vi har med oss minnene tilbake til vår virkelighet, og guidens spørsmål slipper liksom ikke helt taket; - Har vi lært noe av historien vår?