Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Mat som maktmiddel!

Mat som maktmiddel!

Bli med på Mat er makt-konferansen 17. – 19. oktober! Mat er et sentralt tema i dagens samfunnsdebatt – nå kan du si din mening! Meld deg på!

Vi setter fokus på mat som maktmiddel og prinsippene om matsuverenitet og matsikkerhet. Din deltagelse gir deg muligheten til å påvirke dagsaktuelle tema som matproduksjon og handel. På Mat er makt-konferansen blir det arrangert debatter og workshops, der vi belyser ulike aspekter og problemstillinger ved mat og landbruksressurser som en maktfaktor, både nasjonalt og internasjonalt.

Konferansen er et av tiltakene under 4H sitt satsningsområde Fra jord til bord, der vi bl.a. setter fokus på matproduksjon og lærer barn og unge hvor maten kommer fra.

Påmeldingsfrist:
22. september (maks 200 deltakere). Alle må melde seg via 4H Norge sitt medlemsregister. Første-mann-til-mølla-prinsippet gjelder!

Kostnader:
Konferansen koster kr 500.
Dette dekker deltakeravgift, kost og losji, samt deler av reiseutgiftene (se eget avsnitt med informasjon om dette).

Fylkene selv må vurdere om de ønsker å støtte sine deltakere økonomisk med å dekke konferansekostnaden på kr 500.

Reisekostnader: (NB! Refusjon av reisekostnader gjelder kun 4H-medlemmer)
4H-medlemmer får dekket reisekostnader med maks kr. 1500 fra Nord- Norge og kr. 1000 for resten av landet. Vi oppfordrer til å kjøpe ungdomsbilletter. NB! Det er ikke mulig å kjøpe ungdomsbilletter fra/til alle destinasjoner. Der det ikke finnes ungdomsbilletter, vil vi dekke kostnadene for billigste billett (må bestilles innen fristen 22. september).

Billetter bør kjøpes så raskt som mulig, slik at mest mulig av reisekostnadene dekkes. Jo tidligere du bestiller, dess billigere billetter får du kjøpt!

I tillegg til tog-/buss-/flybillett dekkes kostnader for flybuss/vanlig rutebuss mellom Gardermoen-Hellerud med maks kr. 300. Billetter til Flybuss må bestilles via internett.

Konferansen er først og fremst for ungdommer, skulle vi ikke oppnå 200 deltakere åpnes påmeldingen for klubbrådgivere og 4H ansatte som ønsker å være med fra den 22.09.14. Men til selvkost av reisekostnader.

Innkvartering:
Innkvartering vil være på Exporama Senteret. Konferansedeltakerne må ha med liggeunderlag og sovepose. Selve konferansen finner også sted her.

Detaljert program Mat er makt

Mer informasjon om Mat er makt-konferansen