Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Nord-Sør-seminar

Nord-Sør-seminar

I helgen skal engasjerte 4H-ere møtes i Nannestad for å forberede seg på reisene til Afrika. Hva vil møte dem og hvordan vil de møte Afrika?

4H Norges tradisjonsrike studietur til Gambia og 4H Buskeruds ferske tur til Tanzania blir fokus for Nord-Sør-seminaret som finner sted 13.-14. september i Akershus. Deltakerne får utfordret sine forventninger, lærer masse nytt og skal finne tonen med sine reisekamerater. Noen overraskelser får de garantert og håpet er at deltakerne skal få mer ut av reisene sine.

Nord-Sør-seminaret er nytt av året og blir arrangert av 4H Norges internasjonale arbeidsgruppe. Arbeidsgruppen ble startet våren 2014 og ledes av landsstyremedlem Sigrid S. Løvland. Sammen med internasjonal rådgiver i 4H Norge, Marie O. Stenstadvold, skal gruppen løfte 4Hs internasjonale programmer slik at alle i og rundt 4H ser sammenhengen mellom vårt lokale arbeid og 4H-eres aktivitet i hele verden.

I dag finnes det 4H i ca 70 land, både i Nord og i Sør. Hvordan kan vi lære av hverandre og la ungdommens stemmer bli hørt? I 4H har man mulighet til å reise, bo hos hverandre og se hverandres metoder på tvers av grenser og kulturer. 4H-ere som har lyst til å delta i internasjonalt arbeid kan kontakte 4H i fylket og spørre hva de kan bidra til.