Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Mat er makt - kun dager igjen!

Mat er makt - kun dager igjen!

Om tre dager samles nærmere 100 4H-ere på 4H sin Mat er makt-konferanse på Exporama konferansesenter på Hellerudsletta. Temaet er mat som maktmiddel og prinsippene om matsuverenitet og matsikkerhet.

I år markerer Norge 200-årsjubileet for Grunnloven. Derfor ønsker 4H å sette fokus på mat som maktmiddel og rekruttering til morgendagens matprodusenter. Gjennom debatter og workshops belyses ulike aspekter og problemstillinger ved mat og landbruksressurser som en maktfaktor, både nasjonalt og internasjonalt.

- Gjennom konferansen gir vi ungdom muligheten til direkte å påvirke aktuelle tema som rammebetingelsene for matproduksjon, rekruttering og handel. Konferansen er i utgangspunkt for 4H-ere fra 15 år og oppover, men vi har også invitert ungdom fra andre organisasjoner, sier rådgiver Marta Valdés som er faglig ansvarlig for konferansen.

 

Slutterklæring
Lørdag 18. oktober arrangeres bl.a. parallelle workshops, hvor alle politiske ungdomspartier er invitert til å delta. Hver workshop starter med en kort politisk innledning og fortsetter med en påfølgende diskusjon.

- Hver gruppe skal produsere 2 - 4 punkter eller krav som skal settes sammen til en endelig slutterklæring. Denne slutterklæringen skal vi overlevere sentrale myndigheter. På den måten håper vi å kunne påvirke viktige beslutninger som skal tas i framtiden, avslutter Marta Valdés.

Tydelige råd og krav til myndighetene
- Deltakerne på konferansen får være med å prege dagens aktuelle samfunnsdebatt om mat. Slutterklæringen vil gi myndighetene gode råd og tydelige krav på hva 4H-ere og andre ungdommer mener er viktig i forhold til framtidens matproduksjon og rekruttering til næringen, sier styreleder i 4H Norge, Kari Heggelund.

Del konferansen i sosiale medier:
#matermakt
#4hnorge
#vier4h

Informasjon:
Konferanse: Mat er makt 
17. - 19. oktober 2014, Exporama konferansesenter, Hellerudsletta
Program for konferansen
Detaljert program

For mer informasjon om Mat er makt-konferansen:
Rådgiver Marta Valdés, tlf. 452 55 568.
Styreleder i 4H Norge, Kari Heggelund, tlf. 904 02 505.