Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Fire på konferanse

Fire på konferanse

Det har vært mange store ord og lange innlegg på konferansen. Her er noen korte inntrykk fra noen av de som var der.

 1. Hvorfor meldte du deg på konferansen?
 2. Mat er makt. Hva er det første du tenker på når du hører de tre ordene?
 3. Hva syns du om konferansen så langt og hva har du lært?

Musa Trym Chaw, 25, Gambia

 1. For å lære om matproduksjon og matsikkerhet. Og viktigheten av å produsere sin egen mat.
 2. Null mat - null liv. Mat er alt. Alle mennesker trenger mat, og det er det mest essensielle i alles liv.
 3. Konferansen er perfekt! Den er lærerik, vi lærer om alle problemene verden har i forhold til mat, og blir i tillegg kjent med mange nye mennesker. Jeg liker at det er ungdom fra hele Norge her og at miljøet er inkluderende og sosialt.

Vilde Bilstad, 17, Rogaland

 1. Jeg er fra gård selv, og det er moro å lære mer om mat og matsikkerhet. 4H oppfordrer til å engasjere seg i landbrukspolitikken, og det er flott.
 2. Det er fortsatt hungersnød noen steder i verden. Hvis man ikke kan produsere nok mat til å fø sitt eget land er man ille ute om det skjer noe. Matsikkerhet og det å være sjølberga synes jeg er viktig.
 3. Knallbra! Siden min gård leverer grønnsaker til en av de tre store matvaregigantene i Norge var det veldig interessant å lære mer om hvordan systemet fungerer på workshopen «Matvarekjedene - venner eller diktatorer?» Jeg likte partidebatten, det var lærerikt å høre partienes meninger om landbruket.

Sunniva Gjøen Rydjord, 17, Møre og Romsdal

 1. Jeg meldte meg på konferansen fordi jeg syns temaet hørtes spennende ut. Jeg kommer fra gård og interesserer meg for temene vi lærer om her.
 2. Politikk er det første jeg tenker på. Mat er et veldig sterkt virkemiddel, og det er gjennom politikk vi kan endre på samfunnet.
 3. Konferansen har vært veldig lærerik. Jeg har lært mye jeg ikke visste om mat og vi har fått mange overaskende fakta.

Gunvor Guttormsen, 25, Aust-Agder

 1. Jeg er med på konferansen som representant for Norske 4H-alumner, og har koordinert de frivillige i kiosk og på workshops. Jeg synes også at temaet er interessant og relevant.
 2. Informasjonsdeling og diskurser. Informasjon er makt, og mat er makt. Det å få ut inforamsjon om landbruk og matproduksjon.
 3. Over all forventning! Jeg likte at det har vært en naturlig progresjon, vi begynte enkelt og jobbet oss oppover. Gjennom debatter og workshops kom vi fram til en slutterklæring med punkter som det faktisk skal gjøres noe med. Jeg har lært mye om ting jeg ikke tenker på til vanlig, for eksempel den reelle sjølforsyningsgraden i verden.