Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Æresdiplom til Kristen Steindal

Æresdiplom til Kristen Steindal

Overraskelsen var stor da Kristen Steindal ble første æresmedlem i Justøy 4Hs 40 år lange historie. Bare 10 minutter senere ble han også tildelt æresmedlemskap i 4H Norge.

Kristen begynte i Justøy 4H da han var 10 år gammel i 1986.  Årene i 4H hadde prosjektene som Traktor, Kanin, foto, fiske og friluftsliv. Foreldrene var veldig glad da han og kompisen valgte prosjektet «Gris»  For da fikk de god hjelp i fjøset J

 

Etter å ha gjennomført hele 4H programmet, 10 prosjekter og 9 år senere, fikk Kristen 4H Plaketten i bronse. 

Han hadde lyst til å fortsette i 4H og meldte seg som voksen rådgiver i klubben.

 I tillegg til at han ble aktivt medlem i 4H Alumnklubben (klubben for voksne plakettmottakere som ‘gjør det beste lenger’)

 

Den dagen i dag, 20 år etter han ble voksen hjelper til klubben, 28 år etter at han ble medlem i 4H  er

han fortsatt klubbrådgiver for Justøy 4H!

 

Kirsten Engeset (mor til Kristen og daglig leder for Kvinner i Skogbruket) forteller at erfaringen av organisasjonsarbeid i 4H, som styremedlem, kasserer, nest leder og leder i klubben har hatt stor betydning for Kristen sitt senere engasjement i lokal politikken i Lillesand.

 

Fra 01.01.2001 til 31.12.2004 har Kristen vært medlem i 4H Aust-Agder sitt fylkesstyret, først som styremedlem og senere som nest leder.

 

Fra 01.01.2005 til 31.12.2008 har han vært ansatt i 4H, som daglig leder i 4H Aust-Agder.

 

Kristen er en trofast hjelper på 4H Aust-Agder sitt årlige arrangement ‘Gøy på Landet’ .  I flere år har han vært aktivt medlem i komiteen som planlegger og gjennomfører det vellykkede arrangementet.

 

I en årrekke har han bidratt på arrangementer i regi av 4HAA og er aldri vanskelig å be om vi trenger hjelp på et arrangement. 

 

Han har også flere ganger stilt opp som voksen leder på leir og bussjåfør når vi vil frakte våre medlemmer til landsleir/nordisk leir. 

Han kommer fra en 4H familien, moren Kirsten Engeset har vært 4H instruktør i Vest-Agder. Mens faren Odd Steindal også er æresmedlem i 4H Aust-Agder

Han er en ekte 4Her fra topp til tå som virkelig fortjener og hedres! 

 

Mvh

 

Tom Ivar Olsen

 

Fylkesstyreleder, 4H Aust-Agder