Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
24 plakettmottakere i Aust-Agder

24 plakettmottakere i Aust-Agder

Lørdag 6. desember var 86 festkledde gjester samlet i tingsalen på Fylkeshuset i Arendal for 4H-årets mest høytidelige begivenhet, nemlig plakettfest i 4H. Hedersgjestene var de ungdommene som fikk 4H-plaketten

4H Plaketten, en utmerkelse som henger høyt i organisasjons- og arbeidslivet.  Plakettmottakere representerer samfunnsengasjert ungdom med klare mål i livet. Dette er ungdom som en ofte ser igjen seinere i ledende samfunnsposisjoner, og mange av våre mest kjente politikere har 4H-bakgrunn. Totalt var det 24 plakettmottakere i Aust-Agder i år, 20 stykk var tilstede på festen.

Kvelden bød på middag, underholdning, festtaler og tilbakeblikk på 4H-ernes år i organisasjonen. Vara fylkes ordfører, Jan Olav Strand, Ordfører fra Vegårshei Kjetil Torp, vara ordfører fra Arendal Anders Kylland, leder i Bondelaget Erik Fløystad, leder i Bonde og småbrukarlaget Kjell Gunnar Blakstad, og fylkesstyremedlem bygdekvinnelaget og leder i Landvik bygdekvinnelaget Sølvi Braathu var tilstede. Alle sendte en hilsen og hyggelige ord til æresgjestene: plakettmottakere.

4H Fylkesstyret leder Tom Ivar Olsen ledet oss gjennom kvelden.

Kirsti Cathrine Halvorsen, plakettmottaker fra Kløverklubben 4H fortalte på talestolen at 4H har betydd mye for henne, hun har vært med i 4H i 9 år og lært masse! Det er på grunn av 4H at hun nå tørr å stå fram på taler stolen.

Torunn Austefjord, klubbrådgiver i Granskauen 4H og mor til Plakett mottaker August Austefjord, forteller om hennes opplevelser som mor til en 4Her, hvordan det hvert år var litt spennende i siste liten om prosjektet faller på plass. Men at de alltid kommer seg strålende gjennom. Og om hvordan 4H har gjort de åpne for opplevelser fra andre kulturen. Barna hennes har reist rundt i verden (også i 4H regi) og familien Austefjord har vært vertsfamilie for en gjest Costa Rica og året etterpå for en gjest fra Taiwan. Det har gitt de muligheten til å lære om andre kulturer i sin egen stue. Noe som var veldig verdifullt.

Æresmedlem i 4H og representant av Fylkesmannens landbruksavdeling, Lisbeth Kismul fortalte om verdien av kunnskapen de har lært i 4H og vitnemålet som de nå får som plakettmottaker. Det gir ofte jobbsøkere en fortrinn hvis de legger ved 4H Vitnemålet sitt ved søknaden.

Inni mellom måltidene kom jentene fra Vegår 4H i Vegårshei: Maria Vaaje og Anne Myhre (11 og 14 år) med et vakkert stykke musikk på Hardingfele.

Fra Grannskauen 4H på Skiftenes i Grimstad kom 6 jenter: Maren (15 år) og Sofie (13) Espenes, Karoline (15) og Natalie (14) Tjelta, Ingrid (14), Emma (11 ) og Kristin (15 år) Møretrø. Kom med en morsom dans som de har kalt ‘fylkesdansen’.

Natalie, Karoline og Kristin fortsetter deretter med sketsjen ‘ verdenshistorie i 5 minutter’  og høstet stor applaus og mye latter.

På slutten av kvelden overrekket  Tom Ivar Olsen og Jon Olav Strand 4H-plaketten og vitnemålet til stolte 4H-ere, hyppig fotografert av kanskje enda mer stolte foreldre og øvrig familie.