Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Bildegalleri fra landsleiren i Moelv

Bildegalleri fra landsleiren i Moelv

Her vil vi fortløpende gi dere stemningsbilder fra Landsleiren på Moelv.(28.07.10) Volleyballdagen
Onsdag var den store volleyballdagen på landsleiren. Over 300 4H-ere konkurrerte i godværet. Over 100 kamper ble spilt på de åtte banene. De som ikke deltok i turneringen selv, inntok rollen som ivrige publikummere fra sidelinjen. Stemningen var stor og spenningen er på topp til finalene skal avikles nå på fredag.  
 

(27.07.10) Kveldssteming
Kveldene på landsleiren har vært preget av sosialt samvær, underholdning, kos og hygge. I Talentiaden kan leirdeltakerne vise fram sitt talent for et begeistret publikum. Sang, musikk, trylling, sjonglering og  dans har vært innslag under leiren. Ellers var det tautrekkingskonkurranse der innbitte kjempet om å trekke det lengste strået. Ellers var det konserter med god musikk som fylte leiren.
  
Bilderserie fra kveldsteming i 4H-leiren (117 bilder).Moro på ku- og kalvestyling.

(27.07.10) Ku- og kalvestyling
I løpet av mandag og tirsdag har 120 ungdommer vært innom de to aktivitetene ku- og kalvestyling og 4H-gårdsbesøk.
- Vi er storfornøyde med at det nå lukter ku av mange avleirens deltakere, sier Sidsel Røhnebek fra Jønsberg 4H-gård.
4H-erne både klippet, vasket og børstet kuene og kalvene før de smurte inn pelsen med babyolje for ekstra glans. Kakao ble brukt for å dekke over sår, og kløvene ble dekorert med skokrem. Ungdommene ble fasinert over forvandlingen fra skitten ku til nystylet ku klar for catwalken.

Bildeserie fra ku- og kalvestyling (83 bilder).

(26.07.10) Fantasi, undring og galskap

4H-erne som reiste til Næroset fikk en dag med undring, fantasi og galskap. Krusedullfilosof HC Medlien ønsket alle velkommen til en dag der humor, fantasi, galskap og mot stod sentralt.

Deltakerne fikk oppgaver der de skulle utfordre seg selv og sin fantasi. – Det eneste som IKKE setter grenser er fantasien, sa en engasjert Medlien. – Det handler om å bryte ut av flokken, tørre å skille seg ut, tenke annerledes enn det tradisjonelle tankemønsteret, sa Medlien til de engasjerte 4H-erne.

Selv om det var mye tull og tøys, var den grunnlegende tanken bak dagen preget av alvor. Det handler om å la seg inspirere, gjøre det man har lyst til og tror på. – Det handler om å gjenoppdage at inspirerende kilder finnes i alt og alle alltid, sa HC Medlien.

For 4H-erne ble det en annerledesdag med besøk i blant annet ”De utenkte tankers tårn”, ”Rareriet”, ”Universet”. Det var mange 4H-ere som kom undrende tilbake til leiren.

Bilder fra Næroset - Fantasi, undring og galskap (118 bilder).
(26.07.10) Fagaktivitet: Mesna Islandshestsenter
Mandag startet leirens fagaktiviteter, som er heldagsaktiviteter 4H-erne selv har valgt på forhånd. Blant de mange aktivitetene hadde en rekke 4H-ere valgt en dag på Mesna Islandshestsenter. Mesna var det to ulike grupper – den ene gruppa fikk ri en lang tur i skogen, samt prøve seg på hundedressur og hundekjøring. Den andre gruppen hadde aktiviteter uten dyr. De skjøt med pil og bue, kastet hestesko og hadde samarbeidsoppgaver som å forflytte et helt lag fra en pall til en annen pall ved hjelp av plankebiter.

- Dette var veldig gøy og hestene var overraskende gode, sier Malene Silkebekken (15) fra Akershus, og legger til at hun på rideturen fikk se mye fin natur.
- Det var litt skummelt også, skyter Marianne Valand (15) fra Vest-Agder inn. Hun og venninnen Susann Fasseland (15) har ikke ridd noe særlig før, og syns det var veldig morsomt.

Malene Silkebekken og Thea Hauerberg (14) har begge ridd mye før. De fikk prøve seg både på galopp pg tølt. Galopp er hestens raskeste gangart, mens tølt er er spesiell gangart som få andre hesteraser enn Islandshesten bruker.

Se bildeserie fra Mesna Islandshestsenter. (123 bilder)


(25.07.10) Internasjonal dag


Landsleirens internasjonale tema kom til sitt rette da det var internasjonal dag, søndag. Leirdeltakerne ble delt inn i grupper på ca. 15 4H-ere, og sammen fikk de utdelt ett pass de skulle samle poeng i.  Etter en morgenappell fra Ingrid Strand fra Natur og Ungdom, som minte oss på viktigheten av å gjøre kloke valg i hverdagen, gikk turen rett og slett rundt hele jorda. Lagene skulle innom 12 poster spredt rundt i leirens nærområde. Hver av postene illustrerte ett land og inneholdt ulike oppgaver – både morsomme, informerende og tankevekkende.  Blant annnet hadde 4H-erne besøk av fotballaget MYSA fra Nairobis slumområde.

Se bildeserie fra internasjonal dag (44 bilder).

Åpningsermoni med stor stemning.

(24.07.10) Leiråpning
Lørdag kveld var det duket for offisiell åpning av leiren. Tidligere ordfører i Ringsaker kommune og nåværende stortingsrepresentant Thor Lillehovde ønsket deltakerne velkommen til Moelv i Ringsaker. Årets leirsang ble fremført av Lazy Daze, før et par lokale gutter holdt et forrykende åpningsshow. Med sin actionfylte og humoristiske underholdning overbeviste Bengt Andersen og Andreas Amb publikum om at de hørte hjemme på scenen. Kvelden fortsatte med konsert med Lazy Daze med som spilte låter som engasjerte stort. 4H-erne hoppet, hylte, danset og sang med av full hals.

Se bildeserie fra leiråpning (30 bilder).


Lystig innmarsj. 

(24.07.10) Innmarsj

Teltleiren er delt opp i verdensdeler og under innmarsjen var alle deltakerne utkledd for å illustrere hvilken verdensdel de tilhører i leiruka. Det ble et liv og røre uten like da 1.000 utkledde deltakere marsjerte rundt på leirområde med roperter og heiarop.

Se bildeserie fra innmarsj. (20 bilder)Opprigg til Landsleir 2010 i Moelv 

(24.07.10) Ankomst/opprigging av leiren

Her skal vi bygge og her skal vi bo! Leirens 1.000 deltakere rigger opp teltene sine og finner seg til rette. Endelig er det leir igjen!

Se bildeserie fra opprigg. (40 bilder)