Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Vinterens vakreste eventyr

Vinterens vakreste eventyr

Det nye året er godt i gang og som vanlig på denne tiden av året blomstrer opplæringsaktiviteten i 4H.

Det er hektisk aktivitet i alle fylker med DAF-kurs (styrevervkurs) der barn og unge får opplæring i styrearbeid og hvordan utføre sine verv på en god måte.

- Det unike med 4H er at barn får fulle demokratiske rettigheter fra de er 10 år, og at det er medlemmene selv som styrer klubbene og bestemmer hvilke aktiviteter de vil gjennomføre, sier Marte Gustad Iversen, rådgiver for organisasjon og opplæring i 4H Norge.

- Å både få og ta ansvar fra ung alder, slik man gjør i 4H, er gull verdt i både skole og arbeidsliv. Demokratiopplæringen gjør også enklere for den enkelte, både å forstå og engasjere seg i det samfunnet vi lever i, både på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Det er selvfølgelig også veldig sosialt og morsomt å være på kurs og møte andre 4H-ere fra fylke, fortsetter Gustad Iversen.

På DAF-kursene er det eldre 4H-ere fra 16 år og oppover som er instruktører. De deler kunnskap, erfaringer og triks med kursdeltagerne.

- De eldre 4H-erne som arrangerer DAF-kurs er en kjemperessurs for 4H. De har selv erfaring fra klubbstyrene og vet hva som er viktig, hva som kan være vanskelig og hvordan man kan løse ulike oppgaver i et styre. Nettopp derfor er de også så flinke til å forklare på en måte som er lett å forstå for en fersk kasserer på 11”, avslutter Gustad Iversen.

I løpet av januar og februar vil ca. 1400 barn og unge delta på styrevervopplæring i 4H. Det er vinterens vakreste eventyr.