Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Ungdommens krav!

Ungdommens krav!

Norges Bygdeungdomslag og 4H Norge overrakte i forrige uke «Ungdommens krav" til Landbruks- og matdepartementet. Dette var en markering for å sette fokus på at jordbruksoppgjøret nå er i gang – og for å få fram viktigheten av norsk matproduksjon.

Markeringen er en årlig markering fra Norges Bygdeungdomslag sin side. I år markerte de dette sammen med 4H ved å stille opp et stort norgeskart utenfor departementet. På kartet var det plassert ett produkt fra landbruket i hvert fylke.

Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal møtte de frammøtte og fikk overrakt et hefte kalt "Ungdommens krav." Heftet har tre overordnede krav, samt litt informasjon om matproduksjonen i hvert fylke i landet. Heftet vil også bli aktivt brukt i sosiale medier for å skape blest rundt markeringen, og for å få fram viktigheten av norsk matproduksjon.

Ungdommens tre overordnede krav:
- styrket rekruttering til landbruket
- Økt matproduksjon på norske ressurser
- et levende landbruk over hele landet.
 

Leder i Norges Bygdeungdomslag Gunn Jorunn Sørum holdt en god appell under markeringen og var fornøy med å kunne overlevere kravene til departementet ved statssekretær Blåfjelldal.

Hefte: Ungdommens krav

#norgetrengerbonden