Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Fotokonkurranse

Fotokonkurranse

I anledning Friluftlivets år arrangerte 4H Norge en stor fotokonkurranse. Temaet var å vise eget friluftsliv og synliggjøre 4H ved å bruke en 4H-vimpel i bildet.

Mange flotte bidrag

Det er mange flinke fotografer i 4H, men kun én kunne stikke av med hovedpremien. Vinneren av speilreflekskameraet ble Geir Aardalsbakke med bildet av sønnen Simon Elias. Bilder ble innsendt fra hele landet, og det har vært en hyggelig oppgave å vurdere alle sammen. Bidragene til konkurransen vitner om mye engasjement og stor kreativitet blant konkurrentene. Vi har fått fordype oss i stemninger, flott natur og mye glede – altså helt 4H.

Vinnerbildet – Geir Aardalsbakke – Canon EOS 100D

Juryens begrunnelse: Fotografen har fanget spontanitet og glede, bildet er teknisk bra og man blir glad av å se på det. Dette er en verdig vinner.

Oi, vant jeg?

Vinnerbilde av vinner – Geir Aardalsbakke

Vinnerbilde av vinner. Foto: Geir Aardalsbakke.

Det var en overrasket fotograf som ble oppringt med det glade budskap 13. mai.  Geir Aardalsbakken hadde ikke trodd han skulle vinne fotokonkurransen, selv om han fotograferte rundt 1000 motiver på Under åpen himmel-arrangementet.

Nå ser han frem til å reise på leir som klubbrådgiver med nytt kamera i sommer. Geir har fotografert i tre år og er allsidig i motivvalg, men innrømmer at det gjeveste er å forevige hjort i skogen.  - Det er jakt med kameraet, og det er mye vanskeligere enn å skyte med gevær, sier han.

Vi gratulerer alle vinnerne og takker for alle flotte bidrag til konkurransen!

I alt 8 premier:


2. plass: Merete Støfring. Premie: 4H-tursekk Johanne Støfring t.v. og Aurora S. Årdal t.h. overnattet i telt på plenen, selv om det var litt skummelt i mørket. Foto: Merete Støfring.

Juryens begrunnelse: Bildet er teknisk bra og fotografen har fått frem kosen, spenningen og forventningen ved å sove ute i telt.


3. plass: Signe Sveen Gussgard. Premie: Powerbank

Bilde fra Folldøln'n 4H sitt "Under åpen himmel" - arrangement. Vi er fortsatt blide og glade etter overnatting under åpen himmel med 10 minusgrader. Foto: Signe Sveen Gussgard.

Juryens begrunnelse: Gruppen er morsomt stilt opp, det er tatt hensyn til bakgrunnen og plassering i bildet og fotografen kommuniserer godt med gruppen, noe som er en forutsetning for et godt gruppebilde.


4.plass: Marte Grette Tovsrud. Premie: 4H-turkopp

To fornøyde unger på 2 og 4 1/2år, hånd i hånd, på vei tilbake fra overnatting ute for å fortelle om opplevelsen de har hatt. Foto: Marte Grette Tovsrud.


5.plass: Sverre Anker Larsen Grønås. Premie: 4H-turkopp

Gutt i gresset. Foto: Sverre Anker Larsen Grønås.


6. plass: Elise Saksum. Premie: 4H-turkopp

Snølykter. Foto:  Elise Saksum.


7.plass: Mona Lene Bjørvik. Premie: 4H-turkopp

Gloppefjorden på Andenes ved gapahuken til Nordfjord folkehøgskule. Foto: Mona Lene Bjørvik .


8. plass: Heidi Bollestad. Premie: 4H-turkopp

4H Rogaland sitt kløvermedlem nr.1, Mathias Vangsnes og mamma, Heidi Bollestad, sov under åpen himmel en flott og stjerneklar natt. Foto: Heidi Bollestad.