Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
#nattinaturen- for allemannsretten

#nattinaturen- for allemannsretten

Friluftslivets uke har som mål å få flest mulig til å utøve allemannsretten i praksis - ved å ta en #nattinaturen 5.-6.september.

4H ønsker at friluftslivet skal komme høyere på den politiske agendaen. I samarbeid med Norsk Friluftsliv legger vi nå til rette for at lokale politikere skal få vite mer om sitt nærmiljø. Ved å arrangere bålsamtaler om friluftsliv og overnatting på naturmøteplassen eller vise frem viktige friluftsområder kan 4H-ere være med å bidra til å sette sine meninger på dagsorden.

4H-ere trenger ikke å ha stemmerett for at stemmen deres skal bli hørt! Også barn og unge kan påvirke politikere til å gjøre det de mener er riktig og viktig. Derfor må vi skape møteplasser med politikerne.

Vi tror mange politikere over hele Norge blir med på en #nattinaturen rett før lokalvalget i september. Vi vet at den politiske agendaen formes best lokalt, og vi håper derfor at din 4H-klubb/4H-gård vil ta imot de politikerne som ønsker en #nattinaturen og gi dem en god friluftsopplevelse.

Rekrutteringen av politikere til å sove ute i Friluftslivets uke er godt i gang – og interessen er stor! Norsk Friluftsliv koordinerer påmeldingene fra lokalpolitikere fra hele landet, og setter dem i kontakt med lokale lag og foreninger. 4H-klubbene kan alene eller sammen med andre frivillige organisasjoner, tilrettelegge for politiske bålsamtaler med allemannsretten som tema.

Er din 4H-klubb eller 4H-gård med? Ønsker dere å ta i mot lokale politikere på #nattinaturen 5.-6. september kan du melde deg på i lenken under, så setter vi deg i kontakt med dine politikere. Påmelding.

Har du spørsmål om opplegget, ta gjerne kontakt med prosjektlederne i Norsk Friluftsliv på e-post eller telefon nattinaturen@norskfriluftsliv.no . Tone Jersin Ansnes (Tlf. 958 11 181) og Hilde Myhrvold (Tlf. 482 31 003).

Norsk Friluftsliv utarbeider en «pakke» med forslag/dreiebok til gjennomføring av arrangementet og bålsamtalen som 4H kan benytte – dette kommer!