Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Nordisk 4H leir i Finland

Nordisk 4H leir i Finland

40 4H-ere fra Oppland deltok under årets nordiske 4H-leir i Nurmes, Finland

Annet hvert år arrangeres det nordisk 4H leir og landsleir. I år var det Finland sin tur til å være vertskap for årets nordiske leir. Grytidlig om onsdagsmorgenen satte 4H opplendinger seg på bussen mot Finland. Etter halvannet døgn på reise til leiren kom vi omsider fram til Nurmes i østre Karelien. Det var et flott og kompakt leirområdet som møtte oss. Underveis hadde de hjernetrim der de fikk utdelt ulike oppgaver som de jobbet med. Dette knappet ned reisetiden. Mye soving og flere filmer ble vist.

 

         

Katrine Kvalvik, Fiolen 4H og Kristine Thujord, Pila 4H får tiden til å gå på bussen med "hjernetime på tur til 4H-leir".  Mens Cecilia Sønsteli og Mette Regland, Mjøsnøkken 4H brukte tiden til sove.

 

Leirområdet som vi ble tildelt var i "Tanzania". Dette området delte vi med Hedmark og et finsk fylke. Området lå litt i utkanten av det andre leirområdet der de andre tunene lå. Jorden var mettet av vann, og mer vann kom det under leiren. Noe som førte til at det måtte flyttes to lavvoer og to telt. Noen av medlemmene måtte tilbringe en natt innendørs da vi ble utsatt for heftig vind og regn. Ikke alle ville sove inne, men fant seg et annet telt å sove i. Johannes Greftegreff fra Toso 4H sa at en er ikke på leir for å sove inne og fant et annet telt.

         

Leirteltet til Rønnaug Øverby og Marie Jordet, Ildjarnstad 4H sto i vann (de fikk svømmeknappen som plaster på såret). Frode M. Bjørge, Toso 4H ble en kløpper på grøftegraving og ble utnevnt til årets grøftegraver. Lynet 4H sitt telt ble flyttet

De tre første dagene var det icebreaking og workshop. Vi var delt inn i grupper på forhånd. Det var meningen at vi skulle følge disse gruppene alle tre dagene, men en glipp fra arrangøren gjorde at workshopen ble mer hva du hadde lyst til å delta på. Aktivitetene under icebreakingen var mange og varierte. Vi ble godt kjent og kreativiteten fikk utfolde seg i ulike samarbeidsøvelser. Workshopen hadde 40 ulike tilbud innen for de fire H-ene. Fride Kvebu og Karoline Rundsveen var på papirkostyme. En annen gjeng var på afrikans mat, her ved Amanda Kvalvik, Fiolen 4H og Torstein Steen, Lynet 4H. Mens Birgitte Mæhlum, Inge van Aert, Freidig 4H og Simen Berg, Lynet 4H var på papirbretting

             

 

Mandag var det tur til Koli. En av de største nasjonalparkene i Finland. Har var det fottur opp til en topp med kjempefin utsikt over den store innsjøen vi lå ved.

 

Ingen leir uten "opplandsblings". Heldige var vi da vi fikk smurt og servet blings. Det var før myggen angrep for fullt og en av kveldene da det var oppholds. 120 stykker ble spurt. Som gode naboer inviterte vi hedmarkingene til å nyte "blingsen". En og annen leirdeltaker fra andre fylker fikk også smake.

    

Tirsdag var det tur til Ruunaa og rafing. Dette var en spennende dag der vi satte utfor i gummibåter. Rafingenturen tok ca halvannen time og alle var gjennomvåte da vi kom i land. Å sammenligne med f.eks rafting i Sjoa blir feil. Dette var i snillere stryk og det ble brukt motor for å komme over vannene. Da vi kjørte over vannene ble det allsang i båtene og en og annen vannkrig.

Onsdag var det volleyball og sportsdag. Volleyballen begynte bra og vi vant over Troms og IFYENE. Etter lunsj begynte det å regne så mye at laget mistet motet og tapte mot alumnene og dermed var det snipp, snapp snute.

     

Søndag var det Afrika som hadde underholdning fra scena. I samarbeid med Hedmark lagde vi raskt en underholding. Maren Raknerud, Grane 4H, fremførte "flee, fly, flow" og fikk med seg hele leiren på det.

                   

 

Onsdagskvelden var det nedpakking og avslutning av leiren. Akershus og Oslo ønsket velkommen til neste års landsleir og Østfold ønsket velkommen til nordisk i 2017. Ved midtnatt satte vi oss i bussen og begynte den lange ferden hjem til Norge. Etter om lag 30 timer i buss og ferje var vi hjemme igjen. Bagasjen var klissvåt, minnene mange og jeg er sikkert på at alle hadde herlige leirdagen i Finland. Nå er det bare å glede seg til neste års landsleir der en kan treffe igjen de en ble kjent med i år og treffe nye leirvenner.