Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Natt i naturen med 4H Norge

Natt i naturen med 4H Norge

Hele Norge er invitert til ”En natt i naturen” 5. september. Nærmere 800 politikere over hele landet har takket ja til utfordringen om å sove ute. 4H Norge, i samarbeid med Norsk Friluftsliv, inviterer 9 lokale oslopolitikere til overnatting ved Lille Åklungen i Nordmarka. Her er hele familien invitert og det blir aktiviteter, god mat, bålsamtaler og hygge.

Flere 4H-klubber har tatt ansvar og invitert med seg politikere ut i nærmiljøet. Frøy 4H er blant 4H-klubbene som skal ha en natt i naturen. De skal overnatte ved Melsvatnet i Time kommune på Jæren.

Takket være 4H-klubbene og andre frivillige lag og organisasjoner får mange politikere tilbringe kvelden rundt et leirbålet og natten i friluft slik at de får oppleve nærfriluftsliv på sitt beste.

Allemannsretten er nøkkelen til de gode opplevelsene i naturen. Og nettopp den er noe av bakgrunnen for at Norsk Friluftsliv oppfordrer alle norske politikere til å sove ute i det fri sammen med en rekke frivillige organisasjoner - i telt eller under åpen himmel, i skogen, ved sjøen eller der hvor det passer best.

– Målet med #nattinaturen er å skape mer oppmerksomhet om friluftsliv slik at flere tar del i friluftslivet, særlig i sitt eget nærmiljø. Det hadde vært gøy om vi klarte å sette ”Norgesrekord i uteovernatting” ved å få 50.000 med oss ut i Friluftslivets år, sier Siri Meland i Norsk Friluftsliv, og understreker at ALLE i hele Norge er invitert.

For mer informasjon se arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/743396392456522/.

Lurer du på om det er lokalpolitikere i nærheten av deg som mangler et sted å sove? Her er listen over politikerne som skal sove ute: http://www.norskfriluftsliv.no/350-politikere-skal-sove-ute/