Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Gøy på Landet 2015

Gøy på Landet 2015

4H Norge og 4H-gård Norge samarbeider om barne- og familiearrangementet Gøy på landet. I helga 19. - 20. september kan du besøke en 4H-gård nær deg.

20 4H-gårder over hele landet vil vise fram det morsomme, artige og spennende som finnes rundt om på gårdene. Dette er et ledd i at 4H ønsker å øke kunnskapen om mat- og naturbruksnæringene for å bidra til rekruttering og entreprenørskap.

I 2015 blir det også European day for city farms i vårt europeiske nettverk EFCF, så det er er en flott anledning til å bli stolt og synlig sammen med mange små og store. 

Målet er at Gøy på landet skal tiltrekke seg flere hundre barnefamilier og rekruttere nye kløvermedlemmer rundt om kring på alle 4H-gårdene i landet. Uansett størrelse og beliggenhet, vil det arrangeres forskjellige versjoner av Gøy på landet, hver gård har sitt særpreget program med spennende aktiviteter for store og små.

I tillegg til at kløvermedlemskap er et fint introduksjonsmedlemskap for foreldre og barn. Gjennom medlemskapet får de kjennskap til 4H arbeidet og aktiviteter.

Gøy på landet
Gøy på landet er et årlig arrangement som arrangeres den tredje helga i september (19. og 20.september i 2015). Målgruppen er alle, med hovedvekt barnefamilier og kløvermedlemmer.

Gøy på landet-arrangement kan du hilse på husdyra på gården, og få mulighet til å lære mer om husdyrene, eller/og bli kjent med skog- eller planteproduksjon på gården.

Det vil bli arrangert spennende aktiviteter som hopp i halmen, trillebårkjøring, lage høydukker, klatre gjennom en edderkoppnett, natursti, steke pinnebrød, bruskassestabling, sekkeløp, slak line, hesteridning, hest og vogn, ansiktsmaling, fuglekassesnekring, natursti og kafe og salg av bakevarer for laktoseintolerante.

Flere av gårdene samarbeider med andre organisasjoner som bondelaget, småbrukerlaget, bygdekvinnelaget, skogeierforeningen, lokale historielag, etc.

Mange gårder vil ha salg av mat til deltakerne og salg av gårdsprodukter.

Velkommen!


 

Følgende gårder er med i 2015:

Nordland
Medås
Nyland
Solbakken
Bodin
Ervika
Fjellvang
Solvoll

Østfold
Brårød

Hordaland
Førland

Telemark
Århus

Buskerud
Fram-Sønju
Hallingsdal

Oppland
Aanekre
Valstad

Sør Trøndelag
Voll

Akershus og Oslo
Hauger

Aust Agder
Søstrene Kjevik


Kontaktinfo og en oversikt over gårdene finner du her: https://www.4h.no/4H-Der-du-bor/