Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
DAF-instruktørkurs 2015 - 2016

DAF-instruktørkurs 2015 - 2016

Den 17.-20. september var det igjen tid for DAF-instruktørkurs, der målet er å bli kvalifiserte kursinstruktører for 4H Norge.

- Vent, stopp! Litt høyere opp nå, så til venstre. Instruksjonene kommer fra en ung 4H-er, som leder ti av sine meddeltakere gjennom en hinderløype med en klar og tydelig stemme. Kommunikasjonsteknikkene lærte hun under bolken «Lederens rolle» dagen før, og får nå prøve dem i praksis – de andre har nemlig bind for øynene, og kan kun stole på hennes lederegenskaper for å klare samarbeidsoppgaven.

- I løpet av de fire kursdagene får deltakerne opplæring i alt fra tale- og presentasjonsteknikk, til hvordan man lærer andre å synliggjøre 4H, forteller Monika Swigon. Hun har hatt hovedansvaret for kurset i år, og har lagt opp til en faglig sterk helg – med god hjelp av de tre andre som sitter i Instruktørkursutvalget (IKU): Karen Følgesvold (Rogaland), Tore Munkeby (Nord-Trøndelag) og Petter Marken (Nord-Trøndelag). De er alle alumner, med god ledererfaring fra tidligere kurs.

Et videreutviklet DAF-instruktørkurs

Målet med DAF-instruktørkurset er å utdanne kvalifiserte kursholdere som kan brukes på nasjonalt basis på nyåret. I år har første del av kurset fokusert på fordypning i de ulike styrevervene det skal holdes kurs i, samt lederutvikling og planlegging av eget kurs. Nå skal alle deltakerne ut i praksis, der de skal holde DAF-kurs i eget fylke. Deretter samles gruppen for en siste kursdel i mars, der fokuset ligger på erfaringsutveksling og ytterligere faglig påfyll.

- Jeg tror at årets deltakere vil gjøre en strålende jobb i fylkene, sier Monika. Hun forklarer at IKU har prøvd å videreutvikle det faglige innholdet av DAF-instruktørkurset på bakgrunn av tidligere tilbakemeldinger, slik at årets kull fikk en salig blanding av nytt og tradisjonelt innhold.

- IKU er veldig fornøyde med årets resultat, men det kan alltids bli enda bedre. Målet er derfor å forberede et enda sterkere kurs i mars, men dette klarer vi kun med ærlige tilbakemeldinger fra både deltakere og fylker, avslutter Monika, og oppfordrer alle til å ta kontakt med henne dersom det skulle være noe.

Kursdeltagerne må stol på hverandre for å løse de ulike samarbeidsoppgavene.

4H er sosialt, aktivt og morsomt.