Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Vi var vertsfamilie - for en opplevelse!

Vi var vertsfamilie - for en opplevelse!

Det å være vertsfamilie gir minner for livet. I 4H er vi avhengige av vertsfamilier som kan ta imot bl.a. IFYE-ere som kommer hit til Norge.

4H er en stor internasjonal bevegelse. Også i 4H Norge jobber vi for å dele erfaringer, styrke forståelsen av ulike kulturer og lære av hverandre. Flere norske 4H-ere reiser hvert år til ulike deler av verden for å lære mer, vi får også mange tilreisende ungdommer fra våre samarbeidsorganisasjoner hit til Norge hvert år, bl.a. som deltager i IFYE-programmet. Familien Gudbrandsen var vertsfamilie for tyske Maria i høst. Her kan du lese May Kristin Gudbrandsen sitt leser brev om deres erfaringer om det å være vertsfamilie.


Vi var vertsfamilie – for en opplevelse!

Vi hadde besøk av Maria fra 8.august til 4.sept. Maria var ei utrolig jente på alle vis, som har satt dype spor etter seg i familien vår. Hun var sprudlende, åpen og utrolig morsom! Hun kastet seg rett ut i alle aktivitetene familien vår er med på, blant annet taekwondo.  Hun hadde aldri trodd hun noensinne skulle trene taekwondo, men fant raskt ut at det var utrolig moro og ga henne mange aha opplevelser i forhold til hva kroppen kan utføre. Vi hadde mange artige stunder på trening, og Maria ble vår maskot som alle savnet etter at hun reiste hjem.


Dette var vår aller første gang som vertsfamilie, og det var litt blandede følelser å kaste seg ut i dette. Men for en opplevelse! Maria ble raskt ei storesøster for Andrea 15, og Marius 11. Det var veldig skummelt å snakke engelsk til å begynne med, men etter et par dager fløt det veldig lett. Maria var flink til å hjelpe til med alle gjøremål, og spurte alltid om det var noe hun kunne hjelpe til med. Hun var med på skolen, trente styrketrening, taekwondo, fikk kjøre motorsykkel ( som sto veldig høyt på ønskelisten ) og plukket molte ( som var helt på toppen av ønskelisten over gjøremål i Norge ) Som nevnt er Maria veldig åpen, lett å snakke med og kaster seg ut i ting. Derfor ble hun raskt som et helt vanlig familiemedlem, og alt ble veldig naturlig. Det falt noen tårer dagen hun skulle reise på oss alle sammen, og vi skulle ønske tiden ikke gikk så fort. Vennene våre fikk raskt kontakt med Maria, og vi hadde ei flott tid. Mange nye ord har blitt "adoptert" inn i vokabularet vårt etter besøket, for Maria kom ofte med hysterisk morsomme gullkorn.

Så vi kan varmt anbefale å ha en ifye i hus. Hun var utrolig takknemlig for alt, og sa hele tiden hvor stor pris hun satte på oss og oppholdet. Samtidig fikk vi veldig mye tilbake, både hvordan Maria er, og alt vi delte fra hverandres opplevelser, kultur og land. Hun hadde veldig mye å lære oss, og var samtidig nysgjerrig på norsk kultur og virke. Og Marius og Andrea har for alltid ei storesøster i Tyskland.

May Kristin Gudbrandsen m/familie