Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
1. november er det verdens 4H-dag.

1. november er det verdens 4H-dag.

Som 4H-er er du en del av et verdensomspennende nettverk som jobber for noe av det viktigste som finnes: mat! 4H mener at ungdom er nøkkelen til fremtidens matproduksjon.

Shannon Benner, generalsekretær i 4H Canada og styreleder for 4H Global Network, talte til FNs komite for verdens matsikkerhet om 4H i Roma i oktober. Som en del av temaet “Utvikling av kunnskap, evner og talent hos ungdom”, snakket Benner om behovet for å støtte og inkludere ungdommens viktige stemmer. Ungdom kan skape utrolige, nyskapende og revolusjonerende løsninger på en av de viktigste utfordringene samfunnet står overfor i dag: mangel på arbeidskraft i landbruket og det økende behovet for mat.

- Ungdom skal sitte ved bordet, ikke bare som observatører, men som viktige bidragsytere, og i noen tilfeller pådrivere, mens vi planlegger landbrukets fremtid, sa Shannon Benner til topplederne innen internasjonale organisasjoner.

4H Norge er en del av den europeiske regionen i 4H Global Network, og ledere fra 4H i Europa kommer til å delta i møter på den globale arena. Hva skal 4H i Norge bidra med i kampen om fremtidens matsikkerhet?

Gratulerer med den globale 4H-dagen!