Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Rekordstor IFYE-gruppe

IFYE-mottak 2015

Rekordstor IFYE-gruppe

Ikke på mer enn 10 år har så mange 4H-ere søkt seg til IFYE-programmet. Både eksotiske og mer nærliggende destinasjoner frister.

Fra april til august vil 13 4H-alumner mellom 19 og 27 år gjøre dypdykk i fremmede kulturer gjennom å bo hjemme hos familier med tilknytning til 4H eller bygdeungdomsorganisasjoner over hele verden. - Denne muligheten til å lære om språk, kultur og ikke minst seg selv kommer godt med i arbeidsliv og voksenliv i en moderne verden, sier Marie Stenstadvold, 4H Norges internasjonale rådgiver.

International 4H Youth Exchange (IFYE) er et gjensidig utvekslingsprogram som startet opp etter andre verdenskrig. I Norge får deltakerne et utreisekurs organisert av norske IFYE-alumner (NIFYEA), og året etter at de kommer hjem må deltakerne selv informere på utreisekurset for neste års kull. På denne måten blir deltakerne godt forberedt på store og små utfordringer de kan møte, de får tips om hvordan søke penger for å finansiere turen og de blir kjent med andre IFYE-ere.

I 2016 reiser IFYE-ene til Tyskland, Østerrike, Sveits, Skottland og Nord-Irland her i Europa. De som vil lenger skal helt til Tasmania i Australia, Taiwan, USA og Jamaica.

Samtidig som 4H Norge sender våre ungdommer til disse landene, er det spente IFYE-ere fra de samme landene som gleder seg til å komme til Norge til sommeren. Har du lyst på et lite eventyr uten å måtte reise noe sted? 4H trenger mange vertsfamilier denne sommeren, så ta kontakt med ditt fylkeskontor hvis du er interessert.

Mer info om IFYE: https://www.4h.no/Om-4H/Internasjonalt/IFYE/