Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Vet du hva pengene fra loddsalget i 4H går til?

Vet du hva pengene fra loddsalget i 4H går til?

En del av pengene går til støtte til klubb, fylke og nasjonalt nivå i 4H i Norge, Men visste du at mye av pengene du som medlem samler inn brukes til å støtte 4H i Gambia?

 Og visste du at din klubb eller fylke kan søke penger til solidaritetsprosjekt i andre land?

I 2015 solgte 4H-ere over hele Norge lodd som ga kr 219 000 til 4H Norges Solidaritetsfond. Ca kr 90 000 sendes til 4H i Gambia, som bruker pengene på administrasjon, styremøter, motorsykler som de reiser rundt til klubbene på, kurs og opplæring for medlemmer. Uten støtten fra 4H Norge kunne ikke 4H i Gambia ha opprettholdt aktiviteten. Nå har de flere enn 5000 medlemmer og starter klubber på skoler. Du skal ikke gå langt i Gambia før du møter en som har vært eller er med i 4H!

I tillegg brukes fondet på prosjekter i fylker i Norge. For eksempel har 4H i Sogn og Fjordane fått støtte til å reise til 4H i Ghana på besøk. I år får 4H i Buskerud besøk av en gruppe 4H-ere fra Marangu i Tanzania.

Har din klubb eller fylke et prosjekt i et land i "Sør" som dere gjerne vil ha støtte til? Dere kan søke penger fra Solidaritetsfondet.

I 2015 samlet 4H-ere i Sogn og Fjordane inn hele 26 846 kroner til Solidaritetsfondet! 4H-ere i Nord-Trøndelag skaffet kr 24 306! Tusen takk for en flott innsats, som påvirker livene til mange mennesker både i utlandet og i Norge.