Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Bli med 4H til Gambia!

Bli med 4H til Gambia!

4H Norge inviterer deg til å være med på studietur ca 1.- 14. januar 2017, for å besøke 4H i Gambia.

Studieturen tilbyr en unik mulighet til å bli kjent med Gambia og 4H Gambia. Dere bor hos vertsfamilier i ulike landsbyer og får være med på 4H-aktiviteter.

Vi har plass til 14 personer, og for å bli en av de heldige må du enten være 4H-er over 16 år, alumn, klubbrådgiver, ansatt eller annen form for ressursperson i 4H. Programmet passer godt for 4H-prosjektet «Vindu mot verden», gjerne fordelt over to år.

Vi reiser til hovedstaden Banjul, og er der og akklimatiserer oss noen dager, før vi reiser inn i landet.  Vi besøker flere landsbyer med 4H-klubb og ser på deres prosjekter. I minst 4 netter bor og spiser vi  to og to hos hver sin familie i landsbyen, men gruppa  bor sammen på hostel innimellom. Før vi reiser hjem til Norge tilbringer vi noen dager ved kysten, der vi deler våre opplevelser og inntrykk.

Praktisk informasjon:

Søknadsfrist: 1.mai 2016.

Reiseperiode: ca. 1. - 14. januar 2017. NB! Eksakte reisedatoer vil bli opppdatert!

Deltakelse i studieprogrammet er obligatorisk for å kunne reise til Gambia. Reise og opphold på alle arrangement vil bli ca. kr 20 000,-. (Datoer og endelig pris vil bli bekreftet før søknadsfristen går ut). Andre utgifter som kommer i tillegg er evt. reise t/r Stockholm og overnatting der, nødvendige reisevaksiner, malariatabletter, mat, egen reiseforsikring og lommepenger. Beregn ca. 3 500 kr i lommepenger. Søk gjerne 4H i fylket, 4H-klubber, kommunen og andre om tilskudd til studieturen.

Mer informasjon om samarbeidet mellom 4H Norge og 4H Gambia.

 

Trykk på boksen under for å komme til søknadsskjemaet.

4H Gambia

I Gambia fins det i dag litt over 60 4H-klubber. Klubbene har ulike 4H-prosjekt som for eksempel sauehold, peanøtt- og grønnsakdyrking, landsbybutikk og såpekoking. Prosjektene blir drevet av hele klubben, og ikke av enkeltmedlemmer slik som i Norge. Utenom 4H-prosjektene driver klubbene organisasjonsarbeid og dugnadsarbeid i landsbyen.

Et stort problem i mange utviklingsland er at ungdommer flytter fra bygda til byene på leting etter jobb og nye muligheter. Gjennom 4H viser man at det er mulig å tjene penger også på bygda, og man henter inn eksternt fagpersonell som utvikler de praktiske kunnskapene og gjør inntjeningen så god som mulig. I tillegg velger klubben et styre med leder, sekretær og kasserer, og man får verdifull organisasjonserfaring.

Samarbeidet mellom 4H Gambia og 4H Norge har vart helt siden oppstarten av 4H Gambia i 1987. Det har vært ulike former for utveksling mellom de to 4H-organisasjonene.

Hvorfor er Gambia et av verdens fattigste land, mens Norge er et av de rikeste? Hvordan skiller jordbruket seg fra Norges? Hvordan kan alle få nok mat? Har folk i Gambia tilgang på nok vann og mat? Disse og mange flere spørsmål skal vi se nærmere på gjennom studieprogrammet i år! Alle deltakerne må formidle sine opplevelser når de kommer tilbake i form av foredrag, avisartikler eller annet.