Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Hauger 4H-gård kåret til Årets 4H-gård

Hauger 4H-gård kåret til Årets 4H-gård

Hauger 4H-gård i Asker ble i går utnevnt til årets 4H-gård 2016. - Det var stort å få denne bekreftelsen. Vi har verdens flotteste jobb i vårt arbeid med mennesker i samspill med dyr og planter. Det er veldig motiverende at 4H Norge setter pris det arbeidet vi gjør, sier Astrid og Helg Lindstad.

Ekteparet Lindstad mottok prisen i forbindelse med 4H Norge sitt landsmøte på Scandic Holmenkollen Park hotell i Oslo.

Juryen framhever spesielt Hauger 4H-gård som et godt eksempel på hva inkludering, integrering og fellesskap kan føre til. Gården har god forankring i lokalsamfunnet, og god kommunikasjon med lokale politikere og utdanningssektoren. Gården bidrar godt til det lokale fellesskapet ved å gi helårstilbud til barn, unge og voksne bl.a. gjennom sitt arbeid med og for 4H-klubben, og ved å motta besøk av skoler, barnehager, flyktninger og barnefamilier.'

Hauger 4H-gård har allsidig drift, og er en verdig representant for det norske landbruket. Gården gjør en fantastisk jobb med å engasjere og inkludere 4H-ere og deres familie i gårdsdriften, gi opplæring i dyrevelferd, klubbaktiviteter, rekruttering av nye gårder og kløvermedlemmer.

Gården har sett mulighetene i 4H Norge og tatt ut potensialet av samarbeidet. I flere år har den skapt engasjement i 4H-gård Norge nettverket, gjennom aktiv deltagelse i styret og bidratt til et godt drevet nettverk av 4H-gårder. Sist, men ikke minst, internasjonalt, ved å ta initiativ til å arrangere sykkelrittet Tour de Farms for 4H-gårder, i tillegg til aktiv deltakelse i European Federation of City Farms (EFCF).

Juryen fremhever Hauger 4H-gård som en god arena for opplæring av 4H sine verdier.

Styreleder i 4H Norge Kari Heggelund delte ut prisen pålydende kr 20.000. Prisen deles ut annet hvert år under 4H Norge sitt landsmøte, og ble første gang utdelt i 2008. Målet er at prisen skal være med på å fremme samarbeidet mellom 4H i fylket og den aktuelle 4H-gården.

Kriteriene for å bli kåret til årets 4H-gård:

  • Gården må ha vært 4H-gård eller 4H-seter i minst 3 år.

  • Gården må ha en viss aktivitet sammen med 4H.

  • Gården må være synlig i media minst en gang per år.

  • Gården skal være villig til å formidle egne erfaringer med andre gårder.