Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Friluftslivets uke 3. - 11. september

Friluftslivets uke 3. - 11. september

Bli med og feire norsk natur og friluftsliv gjennom ei hel uke spekket av aktiviteter.

Hva er Friluftslivets uke? 3-11. september 2016 feirer vi norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke – og inviterer hele Norge til å bli med ut på tur!

Friluftslivets uke 3-11. september har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene, blant annet 4H Norge, som står bak.

I Friluftslivets uke inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Over hele landet kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor. Følg med på hva som skjer der du bor.

Nærfriluftsliv: Vi ønsker at enda flere skal få oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med natur og friluftslivsmulighetene der de bor. Friluftslivets uke gir muligheter til å prøve nye turmål eller friluftslivsaktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Det kan være skog og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser.

Foto_Jonas Svensson

#nattinaturen: Uken starter med #nattinaturen 3. september. I Friluftslivets år 2015 sov minst 90 000 mennesker ute i friluft på #nattinaturen. Vi oppfordrer nok en gang «hele Norge» til å sove ute 3. september – sett opp teltet i hagen, dra dyna ut på balkongen, slå leir i et skogholt, ved et vann eller overnatt på en fjelltopp. Deler du opplevelsene dine med bilder med emneknagg #nattinaturen kan du i tillegg vinne flotte premier!

#nattinaturen er allemannsretten i praksis, en rett som gjør det mulig for oss i Norge å ferdes fritt, høste fra og oppholde oss i naturen. Men husk at allemannsretten også forplikter til sporløs ferdsel, blant annet at vi vi ikke ødelegger naturen og rydder opp etter oss.

Den store teltjakten 11. september: Bli med på en søndagstur utenom det vanlige i Friluftslivets uke! På #teltjakten søndag 11.september blir 10 telt plassert ut i naturen på ti steder i Norge, fra sør til nord. Finner du ett av teltene i ditt nærområde, er du med i kampen om å vinne det.

Teltene vil bli plassert på steder det er lett å finne frem til. Det legges opp til at familier med små barn skal kunne ta turen dit de fleste teltene er, altså behøver ingen å legge ut på langtur eller kompliserte ekspedisjoner.

For å finne ut hvor teltene blir plassert, må du følge med på facebooksiden «Friluftslivets uke» – der kan du etterhvert delta på et event, hvor det slippes det små hint om hvor teltene er plassert gjennom uken.

Når du har funnet og kommet frem til teltet, kan både små og store kose seg med noe varmt i koppen og besøke teltet fra innsiden. Hvem som vinner teltet avgjøres av en trekning blant de fremmøtte – her har som finner fram til teltet like store sjanser for å vinne.

Tar du et bilde fra turen og legger det ut på enten Facebook eller Instagram med hashtag #teltjakten, er du i tillegg med i trekningen av ett ekstra telt fra Helsport. Det er med andre gode muligheter for å få seg en fin søndagstur, og mange vinnersjanser.