Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Kåret til friluftslivets ildsjel 2016

En stolt Ann Marit R. Vikan mottok prisen for friluftslivets ildsjel 2016. Foto: Skautrollet 4H.

Kåret til friluftslivets ildsjel 2016

Ann Marit R. Vikan, klubbrådgiver i Grimstadhøgda 4H, vant friluftslivets ildsjelpris 2016.

- 4H Norge gratulerer så mye med prisoverrekkelsen! Vi kjenner godt til den fantastiske jobben Ann Marit Vikan gjør. Hun har vært aktiv i 4H og Grimstadhøgda 4H i mange år. Hun har et sterkt engasjement, og en sterk evne og vilje til å få gjennomført ulike prosjekter og aktiviteter. 4H Norge er avhengige av slike ildsjeler, og takker for hennes mangeårige innsats for barn og unge i 4H, sier en stolt og glad generalsekretær Sølvi Egner-Kaupang.

Det er fjerde gang prisen deles ut til en person som bruker tid på å tilrettelegge for at andre skal få oppleve mer friluftsliv. Norsk friluft står bak utdelingen. Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) overrakte prisen til en rørt Ann Marit Vikan på vegne av juryen.

- Vi har valgt en person som er selve bildet på anerkjennelsen av hele 4H-bevegelsen. På Tingvoll har de laget en helt spesiell naturmøteplass med mange aktiviteter for barn og unge, sa Bøhler under overrekkelsen.

Overrasket vinner

- Jeg var så sikker på at jeg ikke vant, at jeg ikke engang var nervøs. Dette var kjempestort, uttalte Ann Marit R. Vikan til Aura Avis. Hun poengterte at dette ikke er en pris hun skal ha æren for alene, det er flere ildsjeler i Grimstadhøgda 4H.

Premien er på kr 50.000 som skal brukes til et friluftslivformål. I felleskap skal nå Grimstadhøgda 4H finne ut av hvordan de skal bruke de vel fortjente midlene.

Les mer om saken:

Se Skautrollet 4H sin video av prisoverrekkelsen.

NRK: Ann Marit vann eldsjelpris for friluftsarbeidet

Aura Avis: Vant årets ildsjelpris