Gå rett til innhold
Du er her: 4H Norge // Aktuelt // Aktuelt
Del/bokmerk
Vil du bli 4H-gård?

Vil du bli 4H-gård?

En 4H-gård er en besøksgård der bonden tilbyr opplevelser, aktiviteter og ikke minst kunnskap til en definert målgruppe.

I dag er det to godkjente 4H-gårder i Østfold, på landsbasis er det 45. I fjor besøkte 340 000 personer 4H-gårdene, enten i form av åpne publikumsarrangement, sommerleir, barnehagebesøk, skoleklassebesøk, 4H-klubbesøk, villmarksleir, friluftsarrangement, selvplukkdager, kurs mm.

På en 4H-gård er det bonden selv som utvikler aktivitet og prissetter denne, samt definerer hvilket konsept innen besøksgård-segmentet som passer best. Uansett konsept; sentralt står aktiviteter til små og store der de skal «lære ved å gjøre» - selve mottoet til 4H. Målet? Det er å skape arenaer der kunnskap om jordbruk, skogbruk og viktigheten av norsk mat formidles til det brede lag av folket. Færre og færre vet hvor maten faktisk kommer fra og hva som må til for at noe skal gro. Det er straks mer spennende å spise middag når man kanskje både har satt og høstet potetene selv.

På oppdrag fra Fylkeskommunen, Fylkesmannen, Østfold Bondelag og 4H Østfold, jobber undertegnede med å utvikle flere 4H-gårder i Østfold. Vil du vite mer om konseptet så kontakt prosjektleder Ida Marie Ruud Stemmedalen for et uforpliktende prat over en kaffekopp:

Prosjektleder: Ida Marie Ruud Stemmedalen
Tlf.: 975 11 992
Epost: ims@4h.no